Mijn naam is Piet de Smeerpoets

 

Mijn naam is Piet de Smeerpoets. (Hoor je ook meteen dat riedeltje van Wie van de Drie?) Maar hoezo smeerpoets?

 

 

Als je bij vrienden logeert, kom je achter dingen die je normaal nooit van elkaar zou ontdekken. Zo komt het dat er nu twee stellen rondlopen die mij waarschijnlijk een smeerpoets vinden. De reden? Die zou van z’n leven niet bij me zou zijn opgekomen, totdat de man van een van die stellen de eerste ochtend naar onze handdoeken vroeg, dan konden ze in de was. Ik zei dat ze gewoon al te drogen hingen. ‘Jek! Twee dagen met dezelfde handdoek! Dat vind ik ronduit smerig, moet er niet aan denken.’ Serieus. Hier sprak een man. Tijdje later bij andere vrienden van hetzelfde laken een pak. Hup, na eenmalig gebruik in de was met die dingen. 

 

Natuurlijk gooi ik ze ook weleens iets vaker in de was, maar dan alleen wanneer ze niet lekker opgedroogd zijn, dat heb je met van die vochtige warme zomers soms. Jasses. Droog je je er de volgende dag mee af, kun je meteen weer onder de douche. Ik krijg die pieslucht anders de hele dag niet uit m’n neus. Zo’n natte, slecht opgedroogde regenjaslucht. Brrrr… Je hebt mensen die zo ruiken als ze transpireren. Gatsie.  

 

Over luchtjes gesproken: heb je gehoord dat Zeeman twee parfums heeft uitgebracht? Ze verbaasden zich over de hoge prijzen die voor parfums worden gevraagd. Vroegen zich af of dat nou nodig is en waar je dan precies voor betaalt. Om dat uit te zoeken hebben ze zelf eau de parfums ontwikkeld. Hun uitdaging: hoe maak je een topgeur voor de laagst mogelijke prijs. Ze schakelden gerenommeerde ‘neuzen’ in en het resultaat heet Lucht. In twee topgeuren die voor €4,99 worden verkocht. Ik vind het een leuk idee en het ziet er nog best mooi uit ook. Chic en simpel. En… ik heb uiteraard even gesnuffeld, ze ruiken nog lekker ook. Ik hou van frisse luchtjes, daarom is de blauwe m’n favoriet

 

 

En dan die reclame. Fantastisch. Alsof het van een gigantisch duur merk uit Parijs is:

 

 

Waar had ik het over… 

Over vies of niet vies.

Wat is vies precies?

 

Als kind hadden wij een aparte handdoek voor boven en onder. M’n zus zei op een gegeven moment dat ze dat onzin vond. ‘Je droogt je toch pas af als je schoon bent? Nou dan!’ Had ze natuurlijk gelijk in, maar het hoorde nou eenmaal zo bij ons thuis. Ik denk dat m’n moeder dat ooit in de Libelle gelezen had of zo.

 

Wat vind jij? Ben ik nou ja of nee een viezerik? Of hoe zeg je dat tegenwoordig ook alweer? Oh wacht: ben jij van kamp ‘elke dag een schone handdoek’ of van kamp ‘je kunt er best een paar dagen mee doen, zolang ie maar goed opdroogt’? Erg benieuwd wat er van mijn imago als ‘propere huisvrouw’ overblijft, haha. Ik wens je een fijne en vooral een fris geurende week. Toch last van een luchtje? Voor maar €4,99 spuit je er dus zomaar iets overheen.

 

Liefs 

Franska

Door: Franska

Afbeelding van Franska