Mijn man zit op een datingapp

 

Het begon allemaal een paar maanden geleden toen ik merkte dat mijn man Tom zich anders gedroeg dan normaal.

 

 

 

Hij was afstandelijk, raar en leek geheimzinnig te doen. Wat ooit een liefdevolle relatie was voelde nu als een raadsel dat ik niet kon ontcijferen. Ik probeerde mijn zorgen weg te wuiven, maar toen ik steeds vaker zag dat hij zijn telefoon angstvallig afschermde werd mijn nieuwsgierigheid te groot. Hij had nooit zo raar gedaan met zijn telefoon en elke keer als ik erover begon veranderde hij van onderwerp. Ik wist dat het verkeerd was, maar ik kon het niet helpen; ik moest weten wat er aan de hand was. De drang om de waarheid te ontdekken werd onweerstaanbaar.

 

Op een avond, toen Tom zijn telefoon eindelijk onbeheerd achterliet, nam ik een impulsieve beslissing en doorzocht ik zijn telefoon. Ik gniffelde nog om het feit dat hij zo geheimzinnig deed, maar er niet aan had gedacht om zijn wachtwoord te veranderen. Dat lolletje sloeg echter snel om toen ik zag waar hij zo beschermend over had gedaan. De aanwezigheid van talloze foto’s van andere vrouwen op zijn toestel liet mijn hart in duizend stukjes vallen. Ik kon het amper bevatten en het bracht een golf van emoties teweeg: woede, verdriet, angst en wanhoop. Ik scrolde verder en zag waar hij die foto’s vandaan had geplukt. Tom zat op niet één, maar op drie datingapps tegelijk. Hij liet zijn gezicht er niet zien, vandaar dat dit nog niet was uitgekomen.

 

In zijn profiel gaf hij aan dat hij in een scheiding ligt en tot die rond is hij zijn gezicht liever niet liet zien, maar dat hij wel bereid was om foto’s te sturen naar serieuze matches. Ik zocht nog wat verder en vond gesprekken met vreemde vrouwen met onderwerpen die ik liever niet herhaal, maar het ging in ieder geval niet over de dagelijkse boodschappen.

 

Nu weet ik niet wat ik moet doen. Ik kan hem nauwelijks meer aankijken, maar ik wil ook nog niet laten merken dat ik het weet voordat ik heb besloten wat ik hier mee wil doen. Mijn hart is verscheurd en ik denk niet dat ik nu verder kan gaan met dit huwelijk. Maar wat dan? Gaan we dan scheiden? Ik weet niet of ik daar nu echt gelukkig van word…

 

‘Misschien heb je dit artikel al eerder gelezen op Franska.nl. Omdat we blijven groeien willen we deze mooie verhalen ook graag delen met onze nieuwe lezeressen. Wil jij ook iets delen met onze lezeressen, mail je verhaal dan naar info@franska.nl.’ 

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl