Mijn held, Diederik Gommers
 

Ik zag ‘m voor het eerst bij Jinek aan tafel waar hij uitlegde hoe verschrikkelijk de situatie was op de IC’s vanwege het grote aantal hele zieke patiënten met corona.

 

De eerste keer dat ik ‘m uit zag leggen hoe de pleuris uitgebroken was op de IC was bij Jinek aan tafel. Rustige man, duidelijk in zijn uitleg en vooral: heel eerlijk. De deskundigen deden elke avond een shuffle bij de praatprogramma’s en ik stemde meestal af waar Gommers was. Inmiddels is Diederik Gommers mijn Instagram-held.

 

Mocht je een nieuwsluw halfjaar hebben gehad omdat je nogal neerslachtig werd van de coronaberichten: Diederik is eigenlijk de IC-baas van ons land. Hij werkt als intensivist in het Erasmus MC in Rotterdam, maar is ook voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en dat maakt hem zo belangrijk in deze coronacrisis. Bij het bedden tellen en opschalen was Gommers intensief betrokken. Hij maakt deel uit van het Outbreak Management Team dat het kabinet adviezen geeft. Bracht in het (tot nu toe) heetst van de coronastrijd bericht uit aan de Tweede Kamer over hoe het op de IC’s gesteld was. En is daardoor ook bekend Nederlander geworden. Diederik dus.

 
Wij houden van Diederik (ik hoop dat ik Diederik mag zeggen). Al is het alleen maar om zijn droge berichtgeving dat iedereen positief en warm is over zijn Instagram-lidmaatschap, behalve zijn zoon. Of door zijn vraag of hij naast zijn dagelijkse beslommeringen misschien ook een speciaalbiertje op zijn tijdlijn hoort te delen. Laten we ook zijn korte coupe in de kappersstoel niet vergeten, om er wat jonger uit te zien bij Jinek. Maar vooral omdat hij zo open en eerlijk in gesprek gaat met Famke Louise en haar vraagt wat de doktoren beter hadden kunnen doen. Chapeau voor Famke ook trouwens, ik vind het knap hoe ze zo publiekelijk haar zienswijze bijstelt door bij Diederik in het ziekenhuis langs te gaan (de tribute aan haar doen we later).

 

 

 

Zeg me wie je volgt en ik zeg u wie je bent is meer van toepassing op de mensen these days. Diederik kreeg het zelf voor elkaar om binnen een zucht 247k volgers te hebben, maar hoe zit het andersom? Ik zoomde even in op de zeven die de eer hebben gevolgd te worden door Diederik. We beginnen natuurlijk met Famke-wiekenthaarniet-Louise, dik verdiend, die follow van Gommers. De NOS mag ook op de support van Diederik rekenen, net als het RIVM. Dan hebben we nog drie keer de werkgever, oftewel het Erasmus MC, altijd verstandig. Maar de leukste? Unitas Zaterdag 3 a.k.a. een elftal van de voetbalclub uit Gorinchem, dat zichzelf niet goed maar wel gezellig noemt. Ik wist niet dat het mogelijk was, maar ik vind Diederik nu nóg leuker. Komt misschien ook door zijn uitsmijter bij Jinek gisteravond: “Als je af en toe flink zat moet worden, prima.”

 

De roep om meer Diederik in de politiek horen we trouwens veel in deze crisis. Wat mij betreft doe je het lekker niet hoor, dan blijven we je tenminste allemaal leuk vinden.

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans