‘Mijn broer mag na zijn scheiding zijn dochters niet meer zien’

 

 

Na een verschrikkelijke vechtscheiding ziet de broer van Margot zijn kinderen niet meer. Daar heeft zijn rancuneuze ex zo haar manieren voor gevonden.

 

 

 

 

‘Het is een warme avond en terwijl het langzaam donker wordt ruim ik de tuintafel leeg. In de verte hoor ik mijn dochter lachend met haar vriendinnen wegfietsen, We hebben vanavond met elkaar haar verjaardag gevierd en nu gaat ze nog even de stad in, Omdat ze nu achttien is mag ze eindelijk echt gaan stappen. Terwijl ik de borden opstapel om te gaan afwassen staat Martijn, mijn broer, naast me. Hij wil me wel even helpen. Hoewel ik dat niet nodig vind laat ik hem maar even zijn gang gaan. Want voor mijn man en mij is het vandaag een feestdag omdat onze dochter thuis haar verjaardag viert, maar voor Martijn is het deze dag pijnlijk duidelijk wat hij niet meer heeft. Sinds een paar jaar heeft hij geen contact meer met zijn eigen kinderen en dat heeft allemaal met zijn rancuneuze ex te maken.

 

 

Het begon allemaal zo mooi toen hij haar leerde kennen. Een prachtige frêle verschijning waar mijn broer als een blok voor viel. Al die jaren dat ze getrouwd waren heeft hij haar op handen gedragen, niets was te gek en wat ze maar wilde kreeg ze ook. Maar blijkbaar was het niet genoeg, want op een dag zei ze als donderslag bij heldere hemel dat ze van hem wilde scheiden. Martijn begreep er niets van en wilde er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij zijn gezin bij elkaar kon houden, maar het was al te laat.

 

 

Hij bleef achter met een gebroken hart en een ex die de boel jarenlang flink gesaboteerd heeft. Zijn dochtertjes waren nog te jong om te begrijpen wat er allemaal gebeurde maar zijn ex was niet te beroerd om hun vader bij de meisjes zwart te maken. Zo maakte zijn ex hen wijs dat hij ze niet meer wilde zien omdat hij liever bij zijn nieuwe vriendin was, terwijl hij die helemaal niet had. Ook ging ze alle contact met hem uit de weg en kwam ze de bezoekregeling uit het convenant vaak niet na.

 

 

Martijn heeft er heel veel pijn en verdriet om gehad. Hij had ervoor gezorgd dat zijn ex in hun huis kon blijven wonen zodat er voor de meisjes zo min mogelijk zou veranderen. Hij betaalde de gevraagde alimentatie voor haar en de meisjes en deed werkelijk alles om ervoor te zorgen dat het die meiden aan niets ontbrak. Maar toen zijn kinderen oud genoeg waren om zelf te kiezen of ze hun vader nog wilden zien heeft zijn ex er wel voor gezorgd dat ze daar een stokje voor kon steken. Door allerlei leugens over hem te vertellen heeft zij hun dochters zo tegen hem opgezet dat hij het kleine beetje vertrouwen dat hij nog van de meisjes had verloor en ze hem helemaal niet meer wilden zien. Ze maakte de meisjes zelfs wijs dat Martijn ze mishandeld zou hebben toen ze klein waren, misselijkmakend gewoon.

 

 

Op een gegeven moment is de hele situatie hem te veel geworden. Hij werd overspannen en kon door de stress en het verdriet zelfs een tijdje niet meer werken. Hij had de energie niet meer om het bij de rechter aan te vechten en besloot om zijn dochters niet te dwingen om naar hun vader te komen.

 

 

Het snijdt me door mijn ziel als ik het verdriet in de ogen van mijn broer zie en denk aan die talloze keren dat ik heb geprobeerd om met zijn ex in contact te komen. Om te kijken of ik haar als moeders onder elkaar op andere gedachten kon brengen. Maar het was ongelofelijk hoe haatdragend ze was geworden. Ik vond het verschrikkelijk om te merken hoe zij de meisjes bij een goede en liefdevolle vader weg wist houden.

 

 

Zijn oudste is onlangs ook achttien geworden maar er was voor Martijn geen feest om samen met zijn dochter te vieren. Ondanks alles heeft hij haar toch maar weer een kaartje gestuurd. Tegen beter weten in hopend dat ze misschien ooit toch contact met haar vader zal zoeken en hij zijn kant van het verhaal kan vertellen. Maar of ze hem dan zal geloven na alles wat haar moeder haar heeft wijsgemaakt, betwijfel ik.’

 

 

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl