Met dit mysterieuze spul wordt je badkamer gegarandeerd kalkvrij

 

Na jarenlang tegen beter weten in de badkamer te boenen heb ik nu iets gevonden dat wel werkt tegen kalkaanslag.

 

 

 

Zoals gezegd ben ik liever lui dan moe als het om schoonmaken gaat. Maar in mijn huis kun je van de badkamertegels eten, zo fris is het daar. Want sinds ik met dit mysterieuze goedje de boel reinig is er geen kalkaanslag meer te zien.

 

 

Je hebt vast wel zo’n blauwgele spuitbus met een rode dop en zo’n raar los sprietje in huis. WD-40 heet het en bijna niemand weet waar het van gemaakt is. Een mysterieus middeltje dus waar je krakende deurscharnieren of je fietsketting mee smeert. Zo’n busje kost drie keer niks en je kunt er blijkbaar de gekste dingen mee doen.

 

Op elkaar gestapelde glazen die muurvast zitten maak je eenvoudig los door er met dat malle sprietje een beetje van dat spul tussen te spuiten. Of een ring die niet meer van je vinger wil, die glijdt er met een klein spraytje zo vanaf. Maar wist je dat het ook een wondermiddel is tegen kalkaanslag in je badkamer? Ik heb er echt geen aandelen in maar ik vind dit echt zulk geweldig spul dat ik met liefde mijn tip met je deel.

 

 

Misschien een raar praatje, maar die kalklaag in de wc-pot verdwijnt dus als sneeuw voor de zon als je er een beetje WD-40 opspuit. Die blauwe spuitbus met de rode dop. Een paar minuutjes laten intrekken en met de toiletborstel naschrobben en je weet niet wat je ziet. De douchedeur, -kraan en -kop zagen er in Huize Smit altijd een beetje smoezelig uit, vol met kalkspettertjes die iedere keer weer terugkwamen. Maar deze hardnekkige vlekken verdwenen met, je raadt het al: WD-40.

 

 

Het enige wat je hoeft te doen is een beetje van dat spul op een zachte doek spuiten, daarmee veeg je de kraan en de douchedeur in een poep en een scheet schoon. Even nawrijven met een schone oude theedoek en klaar ben je. Een kind kan dus de was doen en de badkamer schoonmaken.

 

En die fietsketting? Die kun je beter niet meer met WD-40 smeren. Dit zorgt er namelijk voor dat er dan juist vuil en stof aan kan blijven hangen, wordt ie echt niet beter van.

 

Bron: Kluzzen.nl

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit