Hoe ik met deze simpele truc vrijwel geen opvliegers meer heb

 

Ik heb er absoluut niet voor doorgeleerd maar ik weet inmiddels uit eigen ervaring dat het echt werkt

 

 

Veel vriendinnen hebben er al jaren last van, dus ik kende de lange lijst met kenmerken van de menopauze heus wel. Zelf had ik het idee dat de overgang min of meer geruisloos aan mij voorbijging omdat ik nauwelijks klachten had. Maar inmiddels weet ik wel beter. Met mijn 54 word ik alsnog genadeloos te grazen genomen door slapeloze nachten en talloze opvliegers.

 

 

En dat terwijl ik echt nooit ergens wakker van lag. Hoeveel stress of zorgen ik ook aan mijn hoofd had, slapen kon ik als de beste. Maar die tijden zijn sinds een paar maanden echt voorbij. En dan krijg je vanzelf wel een kort lontje, kun je niks meer onthouden en ben je niet je gezellige zelf. Wat te doen?

 

 

Ik weet niet meer waar ik het gelezen heb maar ik kwam erachter dat het voor sommige vrouwen echt kan helpen om wat makkelijker door de overgang te gaan als ze veel minder toegevoegde suikers eten. Dus voor mij geen klontje suiker in de koffie, geen koekje bij de thee of  wijntje bij het eten. Maar wel etiketten leren lezen om te zien in welke producten die ik vaak in m’n boodschappenkarretje kieper veel toegevoegde suikers zitten, en daar een alternatief voor zoeken.

 

 

Het zal je verbazen hoe eenvoudig het is. Zo ben ik bijvoorbeeld dol op tomatenketchup, maar buiten een heleboel tomaten wordt daar ook een heleboel suiker aan toegevoegd. En die zogenaamd gezonde cruesli die ik als ontbijt nam bleek een suikerbom van jewelste. Geen wonder dat ik ’s nachts geen oog meer dichtdeed. Ik lag na een dag eten en snoepen gewoon in mijn bed te stuiteren van de opvliegers.

 

 

Nu ik dus een beetje meer op de suiker let, slaap ik weer door. Niks geen nachtelijke zweetpartijen of hartkloppingen, ik haal weer met gemak mijn 7 uren zonder gestoord te worden door mijn eigen lijf. Ik heb er absoluut niet voor doorgeleerd maar ik merk dat het voor mij werkt. En laten we wel wezen: baat het niet dan schaadt het zeker ook niet. Daar hoef je dan ook weer niet van wakker te liggen.

 

 

Mocht je hier meer over willen weten, doe dan van 5 tot en met 11 juni mee met de Nationale Suikerchallenge. Misschien eet jij dan in één week ook zomaar 99 suikerklontjes minder.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit