Met deze tip kan zelfs ik het!

 

Sonja: Italiaans eten, jammie! Je kunt me wakker maken voor een authentiek bordje pasta. Het lukt mij alleen zelden om dat in mijn eigen keuken voor elkaar te krijgen. Waar ligt dat toch aan?

 

 

Deze zomer kwam daar verandering in. Ik was in Italië op vakantie en sprak daar een gepassioneerde Italiaanse. Op mijn vraag: hoe maak je toch een goede pasta?, was ze heel stellig. ‘Helemaal niet moeilijk, als je er maar voor zorgt dat je de pasta van De Cecco gebruikt en de tomatenblokjes van Mutti.’ Ik had zelf nog nooit van deze merken gehoord, maar ging meteen op zoek toen ik weer thuis was. En ze blijken gewoon in de Nederlandse supermarkten te liggen. En denk nu niet dat ik gesponsord word, echt niet. Maar de dame noemde nu eenmaal deze merken en ik geloof haar gelijk.

Ze beschreef onderstaand recept en het was een razend succes bij ons aan de eettafel, ontzettend lekker en snel klaar!

Fruit een paar sjalotjes en naar wens wat knoflook. Doe daar een blikje tomatenblokjes (van Mutti dus) bij en laat even pruttelen. Strooi er dan een piccolo (een klein beetje) suiker bij. Dit bleek DE truc te zijn, omdat dat ‘het zuurtje’ van de tomaten net wat zachter stemt. De basissaus is klaar voor je er erg in hebt, naar wens kun je gehakt toevoegen of basilicum. Kook ondertussen de pasta (van De Cecco dus). Binnen een kwartiertje zit je aan tafel, een recept naar m’n hart!

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, is een bescheiden foodlover en tuiniert graag zonder groene vingers. Denkt altijd aan die roze olifant en is dol op magazines en mooie uitzichten.