Met deze 10 tips lijk je jaren jonger met grijs haar!

 

Anita: Doe ik het wel of doe ik het niet, een vraag die ik mijzelf regelmatig stel als het over grijs haar gaat, en met mij veel vrouwen van mijn leeftijd. Zeker nu grijs haar trend is, lijkt de stap makkelijk. Ik ken vrouwen die prachtig grijs haar hebben en er daardoor juist jonger uitzien. Maar mooi grijs haar vraagt wel de juiste verzorging!

 

 

Zodra je het besluit genomen hebt om je haar te laten vergrijzen, heb je nog een heleboel opties. Het mooie van langzaam grijs worden is dat je direct kan experimenteren met nieuwe kleding en make-up.

 

1 Grijs worden

Het beste voor je haar is om het gewoon uit te laten groeien. Voor blondines is dit wat makkelijker, omdat de overgang van blond naar grijs minder opvalt dan van donker naar grijs. Van blond naar grijs gaat ook sneller omdat er in blond haar van nature al minder pigment zit. Gemiddeld duurt het ongeveer zes maanden om van blond naar grijs te gaan en negen maanden om van donker naar grijs te gaan.

 

2 Statement

Knip je haar kort (als je dat durft); dit is de snelste manier om mooi grijs te worden. Zoek wel eerst een trendy kapsel uit, waarvan je weet dat het je kek en modern staat. Denk: Angela Groothuizen, Anouk Smulders, Caroline Tensen of Anita Witzier. Je maakt een statement naar je omgeving en zo’n nieuwe look geeft je direct een boost.

 

3 Highlights

Lang haar heeft van nature een jonge uitstraling, je kunt dus ook voor deze optie gaan en regelmatig je uitgroei met highlights laten kleuren. Zo ga je op een mooie manier naar je grijze lokken toe.

 

4 Vijftig tinten grijs

Als je helemaal grijs bent, dan heb je meestal nog niet die hippe grijze look. Dat komt omdat bijna alle hippe grijze dames hun haar een tikje laten bijkleuren zodat ze diverse schakeringen grijs in hun haar hebben. Een soort coupe soleil, maar dan in grijstinten. Het voordeel hiervan is dat je grijze haar veel levendiger wordt. Een grijsharig model maakte laatst het grapje ‘sinds ik grijs ben moet ik veel vaker naar de kapper!’

 

5 Gezond grijs

Grijs haar heeft een andere structuur, het is stugger en droger dan het haar dat je gewend was. Verander dus van shampoo en conditioner (investeer in goede kwaliteit) en neem regelmatig een haarmasker om je haar gezond, mooi en glanzend te houden.

 

6 Stylingproducten

Bij een trendy kapsel heb je vaak stylingproducten nodig. Juist omdat grijs haar wat stugger is, kun je veel baat hebben bij het juiste product. Of het nu om een blow-dry-primer (bescherming bij föhnen) of over een anti-pluis-product gaat.

7 Glans

Geef je haar te allen tijde een mooie glans, zo lijk je direct jaren jonger. Bij de kapper zijn er speciale glansbehandelingen, of gebruik thuis als finishing touch een haarglansspray.
 

 

8 Wenkbrauwen

Grijs haar vraagt om een andere ‘kijk’ op jezelf. Begin met het donkerder maken van je wenkbrauwen, op deze manier geef je je gezicht direct meer uitdrukking, en donkere en brede wenkbrauwen zijn trend!

 

9 Experimenteer en gebruik een blush

Zonder make-up kun je er bleek uit gaan zien, en je vertrouwde manier van opmaken past misschien helemaal niet meer bij je nieuwe haarkleur. Experimenteer dus met foundation, oogschaduw en lippenstift. Gebruik vanaf nu altijd een blush op de wangen. Je krijgt dan in één minuut een frisse en gezonde teint.

 

10 Kleding en accessoires

Glanzende oorbellen maken jonger, dit komt omdat de schittering van de oorbellen reflecteert op je gezicht. Kies voor kleding in de kleur van je grijze haar voor een elegante look. Kies voor felle warme kleuren zoals roze, oranje of kersenrood als je graag jonger wil lijken. Beige maakt snel bleek bij grijs haar, dus dan kun je het beste wat meer kleur in je make-up aanbrengen.

 

 

 

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars