Mensen die niet sporten zijn gelukkiger in de liefde

 

De laatste keer dat ik mezelf in een sportlegging hees is eigenlijk niet lang geleden: deze week nog. Maar de laatste keer dat ik ook daadwerkelijk ging spórten in die legging, eh…

 

Iets langer geleden. Zo’n legging doet het ‘m nu eenmaal ook goed om in op de bank te liggen. Maar als ik de wetenschap mag geloven, heb ik momenteel een héél goede relatie en kan mijn liefdesleven niet beter. Want mensen die niet sporten zouden gelukkiger in de liefde zijn. Sterker nog: hoe gelukkiger je bent met je love life, hoe minder vaak je aan de gewichten hangt. En dat is best logisch. 

 

Je bent namelijk tevreden met je lichaam en je lijf als je partner dat ook is. Dus als je liefde je respecteert, dan doe jij daar makkelijker aan mee. Je voelt je gewaardeerd door je verkering en je hebt niet het idee dat je ook maar iets aan jezelf hoeft te veranderen of dat hij anderen die wél maat XS hebben en dagelijks staan te bouncen bij de Rocycle (ik heb geen idee of je daar bouncet, want nog nooit geweest) leuker vindt). Het werkt natuurlijk twee kanten op: jij bent ook in love met je partner, dus je lover hoeft ook niet aan de dure abonnementen te beginnen.

 

Kijk, dat scheelt niet alleen tijd en geld, maar ook ontzettend veel energie. En die energie die je overhoudt kun je weer steken in je relatie. Winning. En als je dan tóch fit wilt blijven (en die legging gebruiken waar-ie voor bedoeld is…), dan is samen sporten the key to succcess.

 

 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat stellen die samen dezelfde sport doen, dus tennissen, badmintonnen, waterballetten, langer bij elkaar blijven dan mensen die niet zo’n gedeelde hobby hebben. En samen een sport doen vergroot ook de kans dat jullie beiden ook echt gáán. 

 

Ik zal mijn man eens een linkje sturen van dat hippe Rocycle dat je nu in heel Amsterdam vindt. Klinkt toch leuk als we in ieder geval één keer zijn geweest, toch? Leuk plan voor 2020. Want laten we niet overdrijven: dit jáár nog gaan heeft toch al geen zin meer.

 

 

 

Bron: Telegraph

 

Door: Redactie Amayzine.com