Mensen die mij volgen op Instagram denken dat ik maar één jurk heb

 

Blijf je aankleden, blijf je opmaken, blijf je benen scheren, blijf je tandenpoetsen, blijf je haren kammen. Echt allemaal handige adviezen in deze lockdowntijd, maar bij mij zit daar het probleem niet.

 

 

Heb ik recent ontdekt. Ik meut alleen rond in mijn sportpak als ik later op de dag ook echt ga sporten, de rest van de tijd kleed ik me aan en poets ik mijn tanden. Het wil wel eens gebeuren dat ik me niet opmaak, maar dat moffel ik dan weg als detoxdag voor mijn huid. Bij mij is het omgekeerde juist een best wel groot probleem.

 

Als ik naar buiten ga, denk ik: aah fijn, ik mag eens iets anders aan dan een jeans met shirt of trui (want van het gemak ben ik wel) en dan pak ik dus standaard mijn lievelingsjurk. Het is een jurk die onze Lotte ooit voor me bestelde bij Net-a voor een korting waar je licht van wordt in je hoofd. Maar door die jurk val ik nu ineens grandioos door de mand.

 

Ik heb een lockdownstrategie op social media, zodat het lijkt alsof ik nog iets doe behalve wandelen, eten en wijn drinken. Bijna heel 2020 recyclede ik foto’s. Werkfoto’s, gezellige kiekjes en ook mijn vakantiealbum. En als ik dan een keer iets deed, dan maakte ik daar een triljoen foto’s van die ik vervolgens ook weer in zes delen plaatste. Wat me heel handig leek, tot ik ineens zag dat eigenlijk heel mijn garderobe de deur uit kan. Ik draag namelijk nog maar één  jurk. Op de gerecyclede foto’s was-ie al behoorlijk aanwezig, maar als ik even naar buiten mag draag ik het ding nog alleen maar. Wat betekent dat de mensen die mij niet meer af en toe tegen het levende lijf lopen nu vast denken dat ik maar één jurk heb. Een zwarte van Ganni, dat dan weer wel, maar toch: het is telkens dezelfde jurk. Ongewild heb ik nu ineens voor elkaar wat mensen mij al jaren proberen te laten doen: eenheid in mijn Instagram brengen. Shit, dat was helemaal niet de bedoeling.

 

Sinds kort is er zelfs een hashtag die onder foto’s wordt geplaatst als ik #weerdiejurk draag. Ik overweeg nu om Lot erop uit te sturen om nog zoiets voor me op de kop te tikken, want een succesje is het in ieder geval wel. Voor als je nu denkt: ik heb ook nog maar één jurk nodig in mijn leven want ik heb geen idee wat ik aan moet trekken als ik de deur uitga: het is een zwart exemplaar en ze verkopen nog steeds hetzelfde model, met een net iets ander mouwtje. Doe er je voordeel mee. Tot nu toe gooien ze mijn variant elke winter weer in de collectie, dus met een beetje geluk en geduld komt-ie vanzelf weer. Al weet ik niet of je de jurk dan nog wil, want dan heb ik hem zeker alweer zestien keer geplaatst.

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans