Mensen die graag rode wijn drinken zijn gezonder

 

Je hoeft bij mij niet aan te komen met hele ingewikkelde verhalen over sulfieten en toxines in wijn en dat het wel of niet goed voor je is.

 

Als ik zin heb in een glaasje, ach, dan schenk ik ‘m toch lekker in? Zolang je maar een beetje gewoon blijft doen en niet doet alsof het op dinsdagmiddag óók zaterdagavond is. Nu wil het zo zijn dat ik elk weekend wel ergens een keer dorst krijg, en nu het buiten giert van de kou is een glas rood wel op z’n plaats. Geen slecht idee, aldus experts. Want zelfs de BBC heeft het geschreven, en dan is het heus onderzocht en wáár. Rodewijndrinkers zijn vaak slanker en gezonder. 

 

Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die graag rode wijn nuttigen een lager BMI hadden dan mensen die niet zo van het rood zijn. Maar, let wel, het is niet zo dat als je nu rode wijn gaat drinken dat je dan slanker en gezonder en fitter wórdt. Het is eerder juist andersom: gezonde en fitte mensen schenken graag dat glas rood in. Die laten bier en witte wijn staan. Mensen die zo nu en dan een glas rode wijn lusten sporten vaak ook meer, blijkt ook. Je gaat niet sporten van rode wijn, je bent gewoon een wat gezonder mens en bij die lifestyle past een glas rood.

 

Nu stellen al die science-geeks wel: als je graag op je lijf let, drink dan eigenlijk maar gewoon niets behalve water en thee. En het is altijd nog gezonder om fruit en groenten te eten in plaats van wijn weg te slurpen. Maar als je dan tóch drinkt, dan is een klein glas rood de beste keuze die je kunt maken voor je lijf. Daarom is hun gouden tip: drink een vin rouge uit een champagneglas. Zo drink je namelijk automatisch iets minder dan wanneer je een enorme giga bel pakt. En dat is weer liever voor de lever. 

 

 

Ach, zo’n champie flute staat nog gezellig ook en dat past wel bij deze laatste weken van het jaar. Slank het nieuwe jaar in, dat scheelt alvast weer één goed voornemen.

 

 

 

Bron: BBC

 

Door: Redactie Amayzine.com