Meine Güte, mogen die lettertjes misschien wat groter?

 

Hoewel ik het echt niet erg vind dat ik ouder word en dat alles zakt behalve je tandvlees, is er iets wat ik wel hartstikke irritant vind.

 

 

 

Toen ik, pak ‘m beet, 22 was kon ik me er geen voorstelling van maken dat ik ooit 54 zou worden. Het getal 30 grijnsde me af en toe al tegemoet als het meest verschrikkelijke ooit. Want dan zou ik oud zijn en me toch wel volwassen moeten gedragen. Terwijl ik er nu een moord voor zou doen om weer eens een dagje in mijn 30-jarige lijf te kunnen zitten, om weer met gemak de trap met twee treetjes tegelijk te nemen en werkelijk alles zonder bril te kunnen lezen.

 

Dat is nu wel anders, want ik zie soms zelfs niks meer mét bril. En hoe frustrerend is dat. Wie bedenkt er dan ook om de lettertjes in een tijdschrift zo klein te maken dat je het hele artikel niet meer kan lezen… Of de krant, die ik inmiddels digitaal lees zodat ik de tekst op mijn tablet zo groot kan maken dat ik wel weet wat er in de wereld gebeurt.

 

En ik snap heus wel dat de buitenkant van een potje crème belangrijk is zodat het er aantrekkelijk uitziet en ik het dus wil kopen. Maar als ik die friemelige witte lettertjes die op het heldere glas gedrukt zijn probeer te lezen, wordt het rood voor m’n ogen. Schiet mij maar lek, ik heb werkelijk geen idee wat ik op m’n gezicht ga smeren. Zelfs met de loep die op mijn mobiele telefoon zit is het gewoon niet te doen om te ontcijferen waar het voor bedoeld is of wat er aan ingrediënten in zit. De vormgever die het potje heeft ontworpen kwam zeker net van school en had niet door dat deze antirimpelcrème voor vrouwen van boven de 40 is, die dus slechter kunnen zien. Duh!

 

Nu wil ik echt niet als een ouwe zeur overkomen, maar meine Güte mogen die lettertjes alsjeblieft wat groter?

 

‘De afgelopen tijd groeide Franska.nl heel erg hard. We kregen er ontzettend veel nieuwe lezeressen bij en daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op. Voor al die nieuwe leukerds herhalen we de mooiste artikelen die we de afgelopen jaren voor de feestdagen schreven. Dit was er een van.’

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl