Me, myself and
I time

Anita: Heerlijk, gewoon ff niks doen, een beetje tot mezelf komen en de kersthectiek van me afschudden.

Voor Kerst heb ik het altijd bizar druk, dat komt natuurlijk ook omdat ik voor mijzelf de lat veel te hoog leg. Ik probeer mijn oude tantes, goede vrienden, lieve buren etc, iedereen die ik liefheb nog even te zien en een kerststukje of bos bloemen te geven voor Kerst. Alleen dát is al vermoeiend en dan heb ik het nog niet eens over alle pre-Kerstdiners, die elk jaar eerder beginnen, en die superleuk zijn, maar ohhhhh wat kost dat een tijd. Na het grote kerstdiner op Eerste Kerstdag stort ik dan ook meestal in, en wat is er dan fijner dan een ‘Me, Myself and I’ dagje in te lassen. Gewoon lekker helemaal niets doen, uitrusten, tuttelen en het moment om lekker in bad te gaan liggen of eens een beetje aandacht aan jezelf te besteden. 

 

Dit zijn mijn favoriete beautyproducten voor zo’n heerlijk verwenmezelfdagje:

 

1 Haarmasker

 Na een drukke periode, is ook mijn haar wel aan een beetje extra aandacht toe, ideaal dus dit haarmasker voor ‘gestrest’ haar, met paarse klei en rhodiola-extract. Mijn krullen varen er wel bij The Wake Up Circle Davines € 7, 

2 Anti stress olie

 Ik ben er inmiddels verslingerd aan, facial oil ontworpen door een Nederlandse scheikundige, met druivenpitolie en Oxofulleram 6 druppels. Je ziet de huid mooier worden (Combray Regenerating facial Oil, kleine verpakking, €20).

3 Zachte lippen

In de winter heb ik altijd droge lippen, ideaal dus om direct 3 lippenbalsems tegelijk te kopen, dan hoef ik ze ook niet meer van mijn ‘dochter’ te lenen (EOS holiday collection €14,95).

4 Nagelriemen

Met de jaren worden mijn nagelriemen steeds droger, meer nog dan mijn handen eigenlijk. Deze hand- en nagelcrème is voor allebei, trekt snel in en ruikt heerlijk naar rozen (L’Occitane Roses et reine hand nail cream, €8).

5 Maskerpads

Luxieus en verzachtend masker met maskerpads die gedrenkt zijn in Camellia Japonica-olie zodat de huid intensief hersteld wordt (Starskin 7 seconds overnightsmasker, €35).

6 Energiebooster

Deze luchtige mosturizer bevat ginseng en koffiebonen en geeft een vermoeide huid direct een frisse glow (Origins Energy Booster, €24).

7 Badschuim

Niets lekkerder dan een warm bad met veel schuim en de geur van kersenbloesem en rijstemelk voor een superzachte huid (Rituals the ritual of Sakura, €13,50).

8 body serum

Misschien wel de fijnste bodyserum die ik ooit gebruikt hebt, met retinol, bijengif en honing. Hier krijg je een zachte en verjongende huid van (Rodial Bee Venom Body Serum, € 77).

9 Rozengeur

M’n huis voelt aan als een hotel als ik geurkaarsen aansteek. Niet goedkoop, maar wel heel fijn is deze frisse rabarber-rozengeur in huis (Molton Brown Delicious Rhubarb rose single wick candle, € 45).

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.