May’s modecollege;
5 stijllessen van Brigitte Bardot

 

Er is elk jaar een tentoonstelling over Brigitte Bardot. Ik ben in Saint Tropez waar een vriendelijke man me attendeert op een tentoonstelling waar ik echt naartoe moet. Hoeveel opgepoetste en met Hermèssen behangen vrouwen het vissersdorpje ook frequenteren, niemand beats Bardot. Al kunnen we, deze stijllessen indachtig, wel een beetje in haar buurt komen.

 

 

1. De BB-ruit

Natuurlijk. Inkoppertje. Eigenlijk heet ‘ie de Vichy-ruit, maar BB heeft hem terecht geclaimd. Dit ruitje is als de blauwwitte marinière, een klassieker die iedereen staat en op elke gelegenheid past.

 

2. Ballerina’s zijn de beste

Vooral op de hobbelige keitjes en stijle paadjes in Saint Trop. Ik heb me uren vanaf het terras van Senequier vergaapt aan jonge meisjes op hun palen met rode zolen. Je weet, ik houd van ze, maar het moet wel passen. In Saint Tropez zijn 12 centimeter hakken volledig misplaatst en is een ballerina zoveel eleganter. Bovendien klim je daar veel makkelijker mee aan boord van het een of andere jacht.

 

3. Simpel is sexy

Driekwart broekje, aangesloten top in dezelfde kleur, ballerina eronder en klaar ben je. Ok, dat goddelijke figuur van Bardot helpt heus, maar ook daar kun je iets aan doen.

 

4. Shine je schouders

Dat is echt de signature-dracht van Saint Trop. De top met de blote schouders. Het is classy, chic en sexy tegelijk. En je bruint lekker bij. Graag wel de eenvoudige variant, niet met teveel kant en gedoe.

 

5. Rock je short

Zo’n beeldig kort broekje. Danwel een afgeknipte jeans of iets dat het midden houdt tussen een hotpants en een pittige bermuda.

 

Ik wil meteen weer, jij?

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach