May is fan van Sven

 

28 Dingen die ik me bedacht tijdens het kijken naar Sven Kramer

 

 

We zaten er klaar voor hoor. Met z’n allen. Met een hartslag zo hoog alsof we zelf potdorie die 5000 meter moesten schaatsen. En dan gaat er een hoop door je heen. Een greep.

 

 1. Wat een heerlijk tijdsverschil bij deze spelen. Niets ’s nachts je wekker zetten. Gewoon uitslapen (nou ja, ik dan niet, want liep al om 04:30 met de pup te wandelen maar dat terzijde en ja, ik vind tot 08:00 uur slapen dus uitslapen. Dat zegt wat over mij, ik weet heet. Wacht maar tot jij drie kinderen hebt. En een babyhond. Wacht maar.
 2. O, die Sven. Zou hij nog wel eens denken aan die verkeerde wissel? ’s Nachts wakker worden uit een bange droom? 
 3. Eerst Bloemen. Is het echt waar dat hij gewoon een bord met het record van Sven Kramer heeft vermorzeld nadat hij dat record had verbroken? Weet je hoe mijn oma dat soort mensen noemde? Een naar jong. Ik vind hem trouwens op Arnon Grunberg lijken. Neuswise zal ik maar zeggen.  Afijn.
 4. Damn, die Ted-Jan Bloemen rijdt een goede race. Maar Sven heeft een killer-blik.
 5. Oh Naomi. Je zou Naomi van As maar zijn. Dan word je toch helemaal gek op die tribune. Als je geliefde op moet en je niets kunt doen.
 6. Is ze niet te koud gekleed? Alleen maar zo’n shirtje? 
 7. Ah, daar hebben we de koning. Waar is Maxima? Deze race wil je toch zien? En wie is die vrouw dan die naast koning Willem-Alexander zit? Is dat een hofdame of zo? Daar zou de opa van mijn geliefde ook een woord voor hebben gehad. Een loeder. Zo’n type dat het licht uitdoet in het cafe. Afijn. Wel gezellig.
 8. Even benieuwd de hoeveelste spelen dit nu zijn voor Sven. Even wiki-en. Tsss. Hij zou zijn debuut maken in 2003 in Heerenveen maar kon toen niet meedoen omdat hij vlak daarvoor van de trap viel en zijn enkel brak. Wist je dat hij tijdens dat toernooi een ziekenhuiskamer deelde met Rintje Ritsma? Die had ook een gebroken enkel maar dan vanwege het kitesurfen. 
 9. Terug naar de race. Daar gaat Sven. Hij zit er lekker in. 
 10. Als hij goud wint, is hij de eerste man die drie keer goud op deze afstand wint. 
 11. Mooi horloge heeft Naomi om.
 12. Gaat hij het redden? Gaat hij het redden? Waar is de lijn van Bloemen? Dit wordt krap. Hij moet dit halen. De commentator zegt dat het er slechter uitziet dan het is en daar vertrouw ik dan maar op. Oh mijn hemel. 
 13. Kan ik nog plassen ?
 14. Is iedereen in de buurt?
 15. Hier wordt geschiedenis geschreven.
 16. Jaaaaaaaa.
 17. Is kinderen in de lucht gooien van blijdschap ook een Olympische Sport?
 18. Wat?
 19. Naomi zwanger?
 20. Zie ik dat goed?
 21. Oh het is een grapje. 
 22. Omdat ze Sven altijd dikke noemt.
 23. En die dikke is nu dus wel mooi drievoudig goud-winnaar op de 5000 meter.
 24. Ik vind ze allebei nog leuker dan ik al vond.
 25. En ik ben fan van Sven.
 26. Rijmt
 27. Amen.

 

 

28. Donderdag weer.

 

 

 

 

May-Britt Mobach is hoofdredacteur van Amayzine.com, voor Franska.nl schrijft ze over haar bijzondere gezin.

Fotografie: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs

 

Beeld: AD