Máxima zoekt een stagiair die helpt met haar Instagram

 

Nou ja, min of meer. Het Koninklijk Huis heeft deze geweldige stageplek beschikbaar.

 

 

 

 

Máxima is naast koningin natuurlijk ook moeder van drie dochters die zich op de sociale kanalen begeven en ze kent inmiddels heus wel the do’s and dont’s op the socials. Zij kent ook als geen ander de (soms behoorlijk negatieve) invloed van sociale media op haar Amalia, Alexia en Ariane en de uitglijders die de prinsessen weleens hebben gemaakt. 

 

En uiteraard gaan de koning en koningin met hun tijd mee en maken ze flink gebruik van X, Facebook en Instagram om hun werk onder de mensen te brengen. Een beetje extra hulp hierbij is natuurlijk altijd fijn, vandaar dat er op de afdeling Communicatie Koninklijk Huis, die verantwoordelijk is voor de communicatie over de koninklijke familie, een stoeltje vrij is voor een stagiair sociale media. Die weet natuurlijk veel meer van TikTok dan een ambtenaar in een grijs pak met een stropdas.  

 

Want naast het verzorgen van de mediabegeleiding tijdens publieke optredens, woordvoering en beantwoording van mediavragen beheert de communicatieafdeling ook de socialemediakanalen van @koninklijkhuis, zoals de Insta-pagina van de koninklijke familie. Hoe gaaf is het als je daar als stagiair met je neus bovenop kan staan en een kijkje recht in de koninklijke keuken krijgt. Want het is de bedoeling dat je niet alleen achter je laptop zit maar ook meegaat op werkbezoeken om te fotograferen of te filmen en dat vervolgens op de socialemediakanalen zet. 

 

Dus zoekt jouw puber, buurmeisje of kleinkind nog een toffe stageplek in sociale media? Stuur dan vooral dit stukje met de vereisten even door en wie weet staat zij of hij dan op Koningsdag al in Emmen vooraan naast de hele koninklijke familie om de leukste kiekjes en video’s te schieten. 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit