Martijn Krabbé praat voor het eerst over The Voice

 

Een officiële reactie gaf Martijn Krabbé meteen na de uitzending van BOOS over het grensoverchrijdende gedrag dat zich bij The Voice zou hebben afgespeeld.

 

 

 

Medeleven voor de slachtoffers, het juiste. Maar hoe hij zich echt voelde, dat hield Martijn Krabbé nog even voor zichzelf. Tot gisteravond waar we hem zagen bij Isola di Beau en hij open vertelde wat het met hem deed en doet.

 

Schuldig voelt hij zich. Hij is de kapitein van het schip dat The Voice heet. Dat dit gebeurd is ‘on his watch’, dat vindt hij verschrikkelijk. ‘Als er ook maar één procent waar is van wat er wordt gezegd, dan is dat al rampzalig.’ Hij zucht tussendoor en kijkt aangedaan. Beau begrijpt het woord ‘schuldig’ niet zo. Martijn heeft toch niets gedaan? ‘Maar ik had het moeten weten. Of op z’n minst kunnen vragen of mensen zich veilig voelden.’ Weer die zorgelijke blik.

 

Wat Martijn wel belangrijk vindt om te zeggen is dat er drie mensen verkeerde dingen hebben gedaan, maar dat er tegenover die drie wel 197 mensen staan die wél deugen. Die met hart, ziel en zaligheid alles hebben gegeven om het mooiste programma te maken.

 

Nu hij toch bezig is krijgt Anouk ook even een draai om de oren. Het is een diva, een moeilijke vrouw. Iemand die bovendien neerkijkt op het programma en eigenlijk helemaal geen zin had om een hele groep te coachen terwijl ze maar geloof en vertrouwen had in één persoon. Zonde van haar tijd. Volgens Martijn heeft het team zes jaar lang de loper uitgerold voor Anouk en alles gedaan om het haar naar de zin te maken omdat ze nu eenmaal goud is voor het programma. Dat zij meteen na het uitkomen van dit nieuws haar medewerking van The Voice opzegt en iedereen wegzet als een ‘hypocriete bende’ vindt hij pijnlijk.

 

En daarna gaat Martijn een vuurtje stoken en gamba’s marineren voor Beau en Monica Geuze, de andere logé. Ik zag wat ik al dacht: Martijn deugt. Punt.

 

Alleen voor hem al wens je dat The Voice ooit in een goede en veilige vorm terugkeert. En voor die arme kandidaten die een abrupt einde aan hun droom zagen.

 

Beeld credits: RTL

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach