Marco veroorzaakte een kleine crash in de parkeergarage

man vrouw ruzie auto

 

Waarom Marco dat deed kon hij achteraf moeilijk reproduceren

 

 

‘Ik zag de auto uitparkeren maar dacht dat ik er nog wel langs kon. Sneller dan ik had ingeschat kwam hij tussen de andere auto’s vandaan. Toen zag ik dat het een zij was die uitstuurde. Ze had me niet gezien. Ik gaf gas in de hoop dat ik het nog net zou redden. Dat deed ik dus nét niet. Ik schampte met mijn bumper langs haar flank. Mijn eerste ingeving was doorrijden. Een fractie van een seconde later bedacht ik dat dat in een parkeergarage waarschijnlijk niet een heel goed idee was, dus stopte ik, net als zij. En stapte uit, net als zij.

 

Ze vroeg beduusd: ‘Wat deed u nou?’ Wat er in mij voer kan ik achteraf moeilijk reproduceren, maar zonder aarzelen en zonder erbij na te denken verhief ik mijn stem en begon ik tegen haar te foeteren. ‘Wat ik deed? Ik denk dat u uzelf hiermee bedoelt toch? Hoe haalt u het in uw hoofd om zomaar uit te parkeren?’

 

Ze verontschuldigde zich. ‘Sorry. Ik heb deze auto vanochtend pas opgehaald. Ik moet nog een beetje wennen. Alles is nieuw. Waarschijnlijk lette ik niet zo goed op. Ik zag u niet aankomen.’ Ik liep om mijn auto heen om de schade te bekijken. Die had ik niet. Mijn bumper had als stootkussen gefungeerd. Haar auto, een spiksplinternieuwe, fonkelende, witte SUV, had een lelijke kras opgelopen die over haar hele rechter spatbord liep. Ik zei dat het gelukkig meeviel. Voor mij. En weer zonder er écht bij na te denken stapte ik in en reed ik er meteen vandoor. In mijn achteruitkijkspiegel zag ik haar hetzelfde doen. Alleen nam zij er aanmerkelijk langer de tijd voor. Bij de slagboom van de garage aangekomen zag ik dat ze weer was uitgestapt. Om de schade nog eens goed te bekijken, denk ik.

 

Ik ging ervandoor. Als een dief in de nacht. Deze crash was totaal onnodig geweest als ik me niet, geheel tegen de regels in, langs haar heen had proberen te wurmen. Als ik gewoon, zoals het hoort, even had gewacht om haar te laten uitparkeren – waar ze al mee bezig was toen ik er aankwam – dan was er niets voorgevallen en had deze vrouw geen kras opgelopen op haar auto van nog geen dag oud.’

 

 

Marco’s naam is gefingeerd. Zijn echte naam is bekend bij de redactie.

 

 

Moet jou ook iets van het hart en wil je dat (anoniem) met ons delen? Stuur dan een mail naar info@franska.nl onder vermelding van ‘Dit moet ik even kwijt’.