Marcel & Gijs gezien?

 

En dan die uitzending met Heleen van Royen?

 

 

 

Na de column van Angela de Jong die geen spaan heel hield van Marcel & Gijs die de grote schoenen van Vandaag Inside proberen te vullen, besloot ik toch maar even naar SBS 6 te zappen. Ik viel meteen in een betoog van Heleen van Royen over borstimplantaten. Ze dacht dat iedereen wel wist dat ze zichzelf voor haar vijftigste nieuwe borsten cadeau had gegeven en bovendien schaamde ze zich er totaal niet voor. Het merk van implantaten, daar was het Van Royen om te doen. Want er is een merk dat de kans op lymfeklierkanker aantoonbaar vergroot, wist ze te vertellen. En ze vond het wel zo wijs om dit even voor het voetlicht te brengen. 

 

Na Heleens borsten ging het gesprek nogal abrupt – ‘want het nieuws moet ook nog besproken worden’ – over naar de Groningers waar op dat moment nog een verhit Kamerdebat over werd gevoerd. Wat Heleen van de affaire Groningen vond, wilde Gijs – het zal ook eens niet – wel weten. Nou, daar kon Van Royen heel kort over zijn. Waar het op neerkwam: ze vond doodgaan door een verkeerd merk borstimplantaten nog net een graatje erger dan een scheur in de muur van je huis als gevolg van oliewinning. 

 

Zou ze zich gerealiseerd hebben wat ze uitkraamde? Zou ze beseft hebben dat het zowel totaal, maar dan ook totaal overbodig alsook ongepast was om überhaupt een vergelijk te maken? Is ze echt zo ijdel dat het haar domweg niet lukt om heel even over haar eigen schaduw heen te stappen? 

 

Ik weet het nog niet, wat ik van Marcel & Gijs vind en of ze in staat zullen zijn om de grote schoenen van Vandaag Inside te vullen. Wat ik wel weet is dat het slagen van een talkshow valt of staat met het niveau van de gasten en dat Van Royen het wat dat betreft net niet was.

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans