Mannenhap uit de oven

 

 

In het boek Feasts van Sabrina Ghaynour staan feestelijke recepten voor elke gelegenheid, maar dan met een Midden-Oosters tintje. Het vel van deze varkensschouder rooster je tot het extra knapperig is, en eet je apart van het supermalse vlees. Heaven.

 

Dit heb je nodig:

Voor 4-6 personen

 

  • 1,5 – 2 kilo varkensschouder
  • Olijfolie
  • 4 theelepels gedroogde (wilde) oregano
  • 3 theelepels selderiezout
  • 3 theelepels Engels mosterdpoeder
  • 3 theelepels grofgemalen zwarte peper
  • 3 theelepels korianderpoeder
  • 650 milliliter pale ale of pils

 

Voor de pruimensaus

  • 600 gram pruimen, ontpit en grofgehakt
  • 3 theelepels korianderpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 15 gram dragon, fijngehakt
  • 200 milliliter water, plus extra indien nodig

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor tot 170 graden. Bekleed een grote braadslee met bakpapier. Leg de varkensschouder op de braadslee, en maak enkele kleine inkepingen in het vlees. Besprenkel met wat olijfolie en wrijf de olie in het vlees.

 

Meng de oregano met het selderiezout, het mosterdpoeder, de zwarte peper en het korianderpoeder in een kleine kom. Strooi het specerijenmengsel over het vlees en masseer met je handen goed in het vlees, vooral aan de onderkant en diep in het vel aan de bovenkant.

 

Schenk het bier rond het vlees en sprenkel er ook een beetje overheen, maar zorg ervoor dat je het specerijenmengsel er niet afspoelt. Rooster 4 uur in de oven, tot het vlees gaar is. Controleer na 3 uur: als het vlees te bruin wordt, dek het dan het laatste uur af met een dubbele laag aluminiumfolie.

 

 

 

 

 

Eet smakelijk!

 

 

Door Redactie FavorFlav

 

Beeld: Caitlin Bensel