de Makkelijk­ste pasta op aard

 

Neem een willekeurig Italiaans gerecht en geheid dat er tussen Italianen onderling onenigheid bestaat over de échte traditionele regionale bereiding. En hoe simpeler het gerecht, hoe groter de meningsverschillen.

 

Dit heb je nodig:

  • Zeezout
  • 500g spaghetti of tonnarelli
  • 200g fijngeraspte pecorino Romano
  • 2 theelepels grof gemalen zwarte peper, of meer naar smaak

 

 

Zo maak je het:

Breng een grote pan met water op hoog vuur aan de kook. Zout het water. Voeg de pasta toe zodra het zout is opgelost, en kook al dente.

 

Mix in een grote kom 150 gram van de pecorino, de peper en een kleine pollepel van het kookvocht. Roer stevig en snel tot een dikke saus.

 

Haal de al dente pasta uit de pan met een tang en voeg snel toe aan de saus in de kom. Laat het kookvocht intussen doorkoken. Roer heftig en voeg eventueel nog per keer een theelepel kookvocht toe, tot de kaas is gesmolten en de sappige saus de pasta geheel omarmt.

 

Doe de pasta op de borden en strooi de rest van de pecorino erover. Maal nog wat extra zwarte peper erover. Mangia subito!

 

 

 

Door: Redactie Favor Flav