Makkelijke Frittata

 

Op maandag houd ik het graag simpel, maar wil ik alsnog iets lekkers eten. Dit recept is zo klaar: weinig ingrediënten en lekker van smaak.

 

Dit heb je nodig 

  • 1 el olijfolie 
  • 1 ui 
  • Boter 
  • 250g kastanjechampignons 
  • 1 tl tijm
  • 200g boerenkool (blad) 
  • 8 eieren
  • 100g gorgonzola (of andere blauwe kaas) 

 

Zo maak je het

Snijd de ui fijn en bak het zacht in een pan met olijfolie en zet het apart op een bord. 

Voeg boter toe aan de olijfolie en laat het borrelen. Doe de champignons in de pan en laat het voor ongeveer 10 minuten koken. Vervolgens voeg je de tijm toe aan de champignons, zodat het goed gemengd wordt. Kook daarna ongeveer 5 minuten de boerenkool in een pan met kokend water en laat het goed uitlekken. Meng dan de eieren in een kom. Doe de gesnipperde ui en boerenkool bij de champignons en voeg het eimengsel toe. Roer een keer goed, zodat alles gemengd is en laat het 4 minuutjes koken op zacht vuur. Doe de brokkeltjes gorgonzola erover heen en laat het nog 5 minuutjes koken. Probeer de frittata goed los te krijgen met een spatel. Laat het nog een minuutje rusten met het vuur uit en het is ready to serve. 

 

 

Eet smakelijk!

 

   

Beeld: Sainbury’s Magazine 

 

Meagan Suares is de nieuwste aanwinst bij Franska.nl. Het lachebekkie studeert Media, informatie en communicatie, en zwijmelt weg bij elke romcom die ze ziet. O ja, ze kletst de oren van je kop en is gek op unicorns. En roze.