Recept: Makkelijke Chinese roerbak

Dit maak je gemakkelijk zelf. Maak een grote pan, want dit kan je meerdere dagen eten.

 

 

Dit heb je nodig

  • 400g eiernoedels
  • 350g kipfilet
  • 2 knoflooktenen
  • Stukje gember
  • 1 rode peper
  • Groente naar keuze: bijvoorbeeld shiitake, wortel, paksoi, Chinese kool
  • 5 el sojasaus (of meer)
  • 1 tl sesamolie
  • Handje verse bos-ui
  • Sesamzaadjes (optioneel)

 

Zo maak je het

Breng een pan met water aan de kook en bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Snijd de knoflook, gember en rode peper fijn. Verwarm een wok met een flinke scheut zonnebloemolie. Bak de kip in de pan en blijf roeren. Doe na ongeveer 4 minuutjes de (gesneden) groenten naar keuze erbij en blijf roeren. Voeg vervolgens de sojasaus en de sesamolie toe. Wanneer de noedels klaar zijn, voeg je ze toe aan de wok. Er mag een beetje kookvocht bij. Roer alles door elkaar en garneer met stukjes bos-ui en eventueel wat sesamzaadjes.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares