We hebben een baby

 

“Daan, ik heb nog niet één afzegging.” Het is zaterdagochtend, een krappe 28 uur voordat we AMAYZINE KiDS gaan lanceren in het Amsterdamse Pulitzer Hotel. Iedereen die ooit een event of een feestje heeft georganiseerd weet dat je rekening moet houden met de 30%-regel. Die komt namelijk niet opdagen. Of is ziek. Of is het vergeten. En als je fameuze vrouwen vraagt om met hun kinderen naar Amsterdam te komen tegelijk met de intocht van Sinterklaas, dan kun je je voorstellen dat er iemand afhaakt.

 

Wat ga je doen met, pak ‘m beet, dertig kinderen op een winterse zondagmiddag? Nou, dat werd een tekenworkshop die we namens Petit Bateau mochten aanbieden. De kinderen tekenden vissen en andere waterdieren (zag ik daar serieus een slang? Ja, ik zag een slang) die in de Amsterdamse grachten leven. Wat ikzelf nou weer nooit had bedacht, maar Vanessa van Oostijen van Studio Koosje dan weer wel, was om de vissen uit te knippen, aan een touwtje te hangen en dat weer vast te maken aan zo’n gezellig kledinghangertje van Petit Bateau. En dan heb je een mobile. Nou ja, zo eenvoudig kan het zijn.

 

Maar niets van dat alles bij ons. Iedereen had er zin in. Plan was om te gaan varen met moeders en kinderen met een boot van de Plastic Whale Foundation om plastic uit de grachten te vissen dus we boekten er maar snel een bootje bij. En zelfs die was maximaal gevuld.

 

Igoné de Jongh (of mag ik Römer zeggen?) met zoon Hugo en bonusdochter Sammie (wat een leuke kinderen!), Lieke van Lexmond met haar Vik, Bracha van Doesburgh met dochterlief met de mooiste vlechten en haar tweeling, model Marvy Rieder, Carolien Spoor, zangeres Do, Kristina Bozilovic, Renate Gerschtanowitz, Danie Bles, Net 5-directeur Jildou van der Bijl, onze vriendinnen Valerie en Rosanne van OU. Boutique en twee persoonlijke vriendinnen wier kinderen ik ontzettend heb mogen gebruiken voor de eerste shoots, en natuurlijk ons trouwe team.

 

 

Daarna doken we de grachten op. In die bootjes dus, van de PlasticWhale Foundation. Wat een initiatief. Van zevenduizend plastic flessen wordt een boot gemaakt die, uiteraard, elektrisch vaart. Met een vloot van elf sloepen, zijn zij de hoop in bange dagen van de Amsterdamse grachten. Hiermee is meteen het allerleukste idee voor een kinderfeestje geboren. We grepen en graaiden, plastic en piepschuim en kregen links en rechts een applausje van de grachtenbewoners.

 

Daarna wachtten ons warme chocomel, glühwein, perfecte bitterballen en konden de kinderen LOS in ons pop-up winkeltje van 10DAYS BOYS & GIRLS. En natuurlijk ging iedereen naar huis met een goodiebag zo groot dat de kinderen er zelf in pasten.

 

AMAYZINE KiDS is geboren. Volg je haar?

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach