Mijn nieuwjaarsboodschap

 

Pfff, wat een jaar was dat zeg. Ik weet dat lang niet iedereen vrolijk wordt van terugblikken op 2016. Er zijn schokkende en ingrijpende dingen gebeurd in de levens van heel veel van ons. Ik  zou willen dat ik iedereen een aai over de bol kon geven, om te troosten en tot steun te zijn. Lukt natuurlijk niet in levende lijve, maar toch een heel erg van harte gemeende knuffel via deze mail. Sterkte, hou je haaks en probeer je de mooie dingen zoveel mogelijk te herinneren, als dat lukt. Als we terugblikken  op wereldniveau worden we al helemaal niet vrolijk. Dat laat ik dan ook maar lekker aan de tv-programma’s over. We zijn nu even ‘onder ons’ hier bij franska.nl. 

 

Nooit geweten wat ik me op de hals haalde

Over franska.nl gesproken.. dat was het meest ingrijpende dat ik dit jaar heb meegemaakt. Wat een enorme stap was dat voor mij zeg. Zomaar je eigen online magazine beginnen. Totaal niet geweten wat ik me op de hals haalde. Zoveel werk, 24/7 aan de beurt als je online wilt zijn. En als je dan nog zo’n idioot bent als ik, ook per se op elk bericht antwoord willen geven. Kan natuurlijk helemaal niet. Nog niet eens als je alleen zou wonen en nooit hoefde te slapen. Er is ook zoveel moois, liefs en leuks gebeurd doordat we dit begonnen zijn. Ik zeg ‘we’ ja, ook al begon het met ‘ik’.

 

Even achter de schermen

Want al snel had ik een superleuke, creatieve en lieve redactie bij elkaar, waar ik ongelofelijk dol op ben en die ik keer op keer vergeet te bedanken en vergeet in het zonnetje te zetten: lieve Sven, Renee, Caroline, Tamara, Thomas, Brenda, Johannes, Franke en natuurlijk ook stagiaires Meike en Veerle. En vooral ook de lieverds achter de schermen, van vriendinnen tot uitgever en nieuwe collega’s , wat een hartverwarmend heerlijk jaar hebben jullie ervan gemaakt voor me. Ik geniet met volle teugen. Dikke dikke kus! Dank jullie wel voor alles en alles. Jullie geduld en uithoudingsvermogen, jullie advies en hulp. Mij keer op keer op het goede spoor gepraat, als dat even nodig was… Ik zou niet weten hoe ik dat ooit goed kan maken.

 

Het heet dan wel Franska.nl… maar

Ook zo mooi dat ik zoveel lieverds om me heen heb, die zo prachtig en persoonlijk kunnen schrijven. Die dingen met ons delen die ze nooit eerder gedeeld hebben, zoals May-Britt met haar mooie verhaal, dat me steeds weer een brok in de keel bezorgt. Wieke die me spontaan mailde: ‘Franska.nl? Ik wil meedoen!’ Wow! Net als Margreet. Zo blij mee! En Tineke die zich aanmeldde en zomaar de redactie opliep om nooit meer weg te gaan. Janny, die in haar drukke bestaan met kweeniehoeveel tv-programma’s zin had om mee te doen, want  ‘we zijn al zo lang bevriend’. Miriam, die me mailde met een giga lijst ideeën om over te schrijven En Kirsten, Vivianne, Rachel, Marja, Adje, Lisette, Anita, Elise, onze lieve Frits, Joyce, Marlies, Maartje , Willemijn en Sonja. En onze giffer Erik. Dank dank dank! Ik geniet dankzij jullie. Ik? Hoezo ik? Daar gaat het helemaal niet over. Het heet dan wel Franska, maar waar was ik zonder jou?

 

Zonder jou, lieve lezer was ik hier helemaal niet

Een online magazine maken is natuurlijk een hartstikke leuk en gaaf idee, waar je instant vrolijk van wordt. Heel fijn allemaal. Heb er echt veel lol mee. Want ik ben gek op mooie dingen maken. Dat is bekend. Is nou eenmaal iets om ontzettend gelukkig van te worden. Elke dag opnieuw. Maarrrr… Heel erg eerlijk… Waar ik het aller-, allervrolijkst van word en afgelopen jaar ook heel zo blij mee ben geweest?

Al die lieve spontane, schattige reacties en woorden van jou. Wat een waterval aan complimenten en succeswensen en lievigheid heb ik in mijn mail gevonden sinds de lancering van dit online magazine. Ik kan je daar nooit genoeg voor bedanken. Toch maar even een proberen:

 

LIEVE, LIEVE LEZER: HEEL ERG HARTELIJK DANK. IK HOU VAN JE! EN IK WENS JE HET ALLERMOOISTE EN ALLERBESTE VOOR 2017.

 

P.S. benieuwd naar mijn plannen voor 2017?

 

WE MAKEN HET SAMEN GEZELLIG! EN LATEN HIER ELKE DAG DE ZON SCHIJNEN.

 

Liefs en tot morgen XXX

 

Reageren? franska@franska.nl

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs