Ik maak met gemak een giga verlanglijst

 

Jaar in, jaar uit verbaas ik me over alle gigantische cadeaus die iedereen schijnt te moeten krijgen met Sinterklaas. Wat heb ik toch ontzettend veel misgelopen zeg, als ik het zo bekijk. Nooit een diamanten Tiffany ring of een joekel van een kasjmier sjaal uitgepakt op vijf december. Ook geen autosleutel of iPhone in m’n schoen. Als ik een beetje uitgedaagd word, maak ik met gemak een verlanglijst van hier tot aan de volgende feestdagen. Niet dat ik iets nodig heb ofzo, maar ja, als het je gevraagd wordt… Gisteren zat ik met Meike (onze stagiaire) te praten over het mooiste Sinterklaascadeau ooit. Zij vertelde dat ze vorig jaar een gigantisch pakket met de allerheerlijkste delicatessen had gekregen. Dingen waar ze als student geen geld voor heeft en die ze nu toch lekker op haar studentenkamer kon gaan zitten opsmikkelen. Daardoor dacht ik ineens aan mijn allermooiste Sinterklaascadeau. Een gigantische zelfgemaakt surprise in de vorm van een pop, die helemaal opgevuld was met mandarijnen. Ik zat ze tijdens het uitpakken stuk voor stuk te tellen en wat was ik er blij mee! Maar liefst zes-en-dertig stuks! Nog nooit zo blij geweest. 

 

 

 

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs