Ogen altijd groter dan het huis

 

Hoe vaak ik niet thuiskom met een enorme bos dennentakken… Of zoals afgelopen zaterdag ook nog met eucalyptus, grote takken conifeer, giga stronken jeneverbes en nog wat armen vol goedbedoelde takken. Ik zie het in de bloemenwinkel al helemaal voor me: overal in huis kerstsfeer. Dat wordt genieten. De schoorsteen en de kroonluchter vol met groen. Heerlijk. En dan die geur! Blijkt bij thuiskomst dat ik daar al die oranje lampionnetjes op heb hangen en liggen. Die leuke vrolijke dingen, die ik na jaren eindelijk in de tuin heb. Maar dan in een hoeveelheid waar de hele straat de schoorsteen mee zou kunnen vullen… Beste idioot dat ik dat even vergeet als ik me in de bloemenwinkel sta te vergapen. Vervolgens loop ik met armen vol het huis rond op zoek naar een geschikte plek. Tot ik uiteindelijk op het idee kwam om de hele handel maar in een leuke emmer te zetten. Had het ook in de rieten tas kunnen laten staan, maar dat gaat waarschijnlijk helemaal niemand, behalve een paar stylistes en ik, begrijpen. Volgende keer écht alleen maar halen wat er op de boodschappenlijst staat, dus. Niks impulsaankopen. Laat ik dat nou toch eens in m’n oren knopen.

 

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs