O ja, nog even een gevulde kikker kopen

 

Sommige mensen kunnen van snoep afblijven. Ik alleen met héél veel moeite. Hoe vaak het niet gebeurd is dat ik bij de benzinepomp een zak drop kocht, die ik vervolgens onderweg compleet leeg at. Dom, dom, dom. Weet ik heus wel. Ik gooide vaak halverwege de zak richting achterbank, om hem vervolgens weer met veel moeite van de achterbank af te grabbelen. Moet je natuurlijk al helemaal niet doen. Gewoon geen zak kopen is de beste oplossing. Als kind begreep ik er niets van, dat anderen niet diezelfde eet-alles-op-afwijking hadden. Mijn zus bijvoorbeeld, kon complete zakken snoep jarenlang bewaren. Volgens mij wist ze zelf niet eens meer dat die zak dan ergens lag. En dat heb ik als kind van zeven een keer getest. Ik had gezien dat er zo’n met fondant gevulde kikker tussen haar kleertjes in de kast lag. Dus. Ben in de kast gaan staan. Deur dicht en hap hap hap. Weg was ie. Lekker!! Op mijn achttiende heb ik de diefstal opgebiecht en sindsdien geef ik haar elk jaar zo’n kikker. Om het goed te maken. Vraag ik me nu eigenlijk ineens af of er ergens bij haar in een kast al tig kikkers liggen. Toch eens stiekem checken.

 

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs