Château de Dirac

 

Het is even doortuffen maar dan heb je ook wat. Maartje ontdekte dit fantastische kasteel dat helemaal in stijl verbouwd en ingericht is.

 

In het zuidwesten van Frankrijk, een uur rijden vanaf Bordeaux, doemt net buiten het slaapdorpje Dirac een kasteel op. Naar de kleine voordeur moet je zoeken, maar eenmaal binnen de hoge, met planten overwoekerde muren wandel je door de droom van Hubert en Isabelle en hun drie bloedjes van dochters. Ze lieten het drukke Parijs en hun goedbetaalde banen achter en verkasten – precies zo eenvoudig als het klinkt. Alles werd (en wordt nog steeds) eigenhandig verbouwd en ingericht door Isabelle die overduidelijk styliste is en haar interieur & 

accessoirelabel Les petites emplettes vanuit zowel Parijs als Dirac runt. En dat gaat meer dan prima, klik maar eens naar de website: smullen. Gelukkig voor ons richtte het koppel ook een gastenverblijf in de naastgelegen voormalige stallen in. 2016 was het eerste jaar dat ze gasten aannamen, voorzichtig nog, en in de zomer van 2017 is het kasteel voor het eerst echt open. Met stip een van de mooiste adressen die ik ooit bezocht. O, en mocht je gaan, laat Hubert vooral een eenvoudige lunch bereiden.

 

 

 Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.