De Avocado Show

 

Maartje: Je moeder zei het vroeger al…. Eet meer groen! Toen wilde je niet, dat is waar, maar toen waren er ook nog geen adressen zoals de Amsterdamse Avocado Show. Juist. The Avodaco Show, een café-restaurant waar de avocado de hoofdrol speelt. Hulde.

 

 

De avocado moet haast wel het hipste stuk van de schijf van vijf zijn. Open instagram en de toasts met de groene prak vliegen je om je oren. Terecht ook. Want lekker (het belangrijkste binnen het verhaal) en ‘boordevol gezonde vetten’ (sorry voor de wijze uitspraak, het is nu eenmaal zo). En, zo bewijst The Avocado Show, veelzijdiger dan je dacht. Bij het restaurant in de Amsterdamse Pijp staan burgers met avocado op het menu (de avocado is het ‘broodje’), avocadobowls, avocadosalades en een keur aan gevulde avocado’s, alles voorzien van bloemetjes. Want dat kiekt zo lekker weg. Kiekt? Ja. De mannen (!) achter het restaurant hebben namelijk heel goed begrepen dat de avocado vooral geliefd is onder de dames en dat je hen het best bereikt met oogstrelende instagramkiekjes. De roze fluwelen bank helpt ook mee. Perfecte plek voor moeders en dochters in alle (alle!) leeftijdscategorieën.

 

 Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.