Lekker hangen

 

Maartje: Eén keer per jaar proberen de echtgenoot en ondergetekende naar Marrakech te gaan, vooral omdat je er helemaal niets hoeft. Alleen maar genieten van badhuizen, massages, lekker eten en een goed boek.

 

In de medina, de drukke binnenstad, kom je tot rust in de mooie riads, de oude herenhuizen met metersdikke muren die zowel de warmte als het lawaai buiten houden. Maar in de omgeving van Marrakech is het ook heerlijk toeven. Daar zijn behoorlijk wat fata morgana’s te vinden, opgebouwd rond bloeiende tuinen, hammams en zwembaden. Ik noem bijvoorbeeld de beeldige Beldi Country Club.

 

Ook een plek nét buiten de stad waar het feest is: het Fellah Hotel. Meer funky én voordeliger dan de Beldi Country Club. Het is een verbouwde boerderij, een filmset eigenlijk, vol quasinonchalant geplaatste props. Zoals daar zijn een oude Mercedes, een boomhut en gigantische cactussen waar je maar kijkt. Ze staan tussen zeven losse gebouwen met slaapkamers in een chique hippiestijl. Bij het centrale restaurant is een heerlijk hang-zwembad waar op gezette tijden het lieve personeel een Marokkaanse hap bij je day bed komt brengen, en pal achter dat hoofdgebouw staat de sportruimte. Sportruimte? Ja, ik zou ’m normaal niet noemen maar het is een pronkstuk: een boksring omringd door planten en lage ramen waardoor het licht prachtig verzadigd binnenvalt. Zelfs de meest luie vakantieganger wordt verleid tot een robbertje sparren, heus. De bioscoop, de hammam en de nieuwe yogaschool een stukje verderop, mogen er ook zijn. Van die dingen die je gaat doen aangezien er verder in de wijde omtrek eigenlijk niet zo veel te beleven valt – niks om precies te zijn. Je hangt bij Fellah een dag of twee, tot je weer naar de stad gaat, zo is dat. Minpunten, behalve die relatieve saaiheid (of: het betere nietsdoen natuurlijk, het is maar hoe je het bekijkt)? Toch wel, we moeten kritisch zijn: het eten is echt niet heel erg goed en/of gevarieerd, maar dat hou je twee dagen lang meer dan prima vol. Ook de ultieme romantische luxe voor twee zoals je die beleeft bij bijvoorbeeld El Fenn (een andere favoriet) of eerder genoemde Beldi Country Club ga je er niet beleven. Maar met kinderen? Vrienden? DOEN. Zonder twijfel. Een verblijf kost 155 euro per kamer per nacht maar het hotel heeft regelmatig aanbiedingen die niet alleen de kamers voordeliger maken, maar die gepaard gaan met spa- of eetverwennerijen. Dát is wat je wil.

El Fenn

 

Zelfs de meest luie vakantieganger wordt verleid tot een robbertje sparren

 

Fellah Hotel

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.