Maartje: Denk je outdoor, dan denk je (ik wel tenminste) aan de Ardennen. En ondanks mijn eerdere bekentenis hier op Franska.nl dat ik niet zo van de natuur ben (met de toevoeging dat ik er heus wel kom, tussen de bomen) was het tripje naar de Ardennen er toch echt wel een voor in de boekjes met dank aan deze eco-hut uit de boekjes.

 

Zeshonderd meter voor het dorp Stoumont zie je aan de rechterzijde een kleine parking met een spiegel. Daar ga je naar links, omhoog het bospad op. Ongeveer tweehonderd meter verder en zie daar: hét adres voor een paar dagen ultiem back to basic in de Ardennen in een eco-cabin van eigenaresse Nadine. De cabin staat boven op een berg aan de rand van een bos en heeft een weergaloos uitzicht, het best te aanschouwen vanuit de slaap- en woonkamer. Heus, ongekend. Dat ongekend-zijn geldt sowieso voor de hele omgeving, voor de rust (het is er echt muisstil) en de sterrenhemel, alleen verlicht door het door jullie zelf gestookte kampvuur. Dat is het dan ook wel: meer dan hout hakken voor het vuur of de kachel (de enige manier om jezelf op te warmen), spelletjes spelen, wandelen en een boek lezen kun je er niet. Ja, je ogen uitkijken dus. In de cabin ligt een gedetailleerde wandelmap (handig) en een uitleg over het belangrijkste moetjewelevenweten-puntje: het toilet is een compost toilet. En staat buiten de hut in een apart schuurtje. Gruwel. Dachten we. Opvallend genoeg valt dat reuze mee. Berg zand er op, niks meer aan doen – het stonk niet eens. En als ik dat zeg, dan is dat heus zo. Kortom: een meer dan mooi gelegen hut waar het primitief maar knus is, waar de hond welkom is, waar het naar hout en buitenlucht ruikt en waar alles opvallend goed functioneert. De eco-cabin kan geboekt worden voor 4 personen, maar eerlijk is eerlijk: hij is meer geschikt voor twee. Of drie.

 

 

 Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.