De Amsterdamse chefkok Chris Naylor verdiende jaren geleden al een Michelinster met zijn Restaurant Vermeer, maar kreeg pas grote bekendheid bij een jonger publiek dankzij de meest succesvolle pop-up van 2015: Roomservice at Olof’s, in de authentieke Olof’s Kapel, de oudste kapel van Amsterdam. En nu is er na een flinke verbouwing Restaurant Vermeer 2.0.

 

 

Roomservice at Olof’s bleek een testfase. Bij het tijdelijke restaurant werd namelijk voornamelijk groente geserveerd en kon er vis en vlees in kleine porties on the side besteld worden. Een succes. Daarnaast was de sfeer er stukken ongedwongener dan bij Restaurant Vermeer jaren het geval was geweest. Ook dat beviel en dus werd een en ander doorgetrokken bij het vernieuwde Vermeer: hoogwaardig eten in een ongedwongen sfeer voor, dankzij een kleinere rol voor dure vlees- en visgerechten, een behoorlijk kleine prijs. Bij het nieuwe Vermeer eet je vier gangen voor vijfenzestig euro. Vijfenzestig euro, voor eten in een restaurant met een ster. Dat het gezegd is. Je kunt ook voor meer gangen kiezen uiteraard, en de prijs loopt dan zachtjes mee op, maar niks buitensporigs. Omdat er geen uitgebreide menukaart is, alleen het dagmenu, eet je er zogezegd wat de pot schaft, op een 2.0-manier, en geef je slechts aan hoeveel gangen je verkiest (en wat je eventuele allergieën zijn). Op die manier kan Naylor koken met verse ingrediënten die voor een groot deel uit de eigen moestuin op het dak van het NH Hotel komen, waardoor de prijzen laag kunnen blijven, voor een, nogmaals, bijzonder hoogstaand menu.

 

Niet alleen het eten verdient een ster, ook het behang

 

Dat is niet het enige: restaurant Vermeer is een plaatje met behang dat wel het allermooiste van heel Amsterdam moet zijn. Handbeschilderde zijde behang in groentonen met zachtroze bloemen die uit het plafond lijken te groeien. Zo. Mooi.  

 

Reserveren kan hier:

Prins Hendrikkade 59-72, 1012 AD Amsterdam

T 020 556 4885

restaurantvermeer.nl

 

  

Bart @ Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.