Maak van je slaapkamer een hotelkamer

 

Het is bijna oud en nieuw dus grote kans dat er iemand bij je blijft logeren. En dat beeldige Pinterest-proof-huis houdt natuurlijk niet op zodra je de eerste verdieping betreedt. 

 

Nee, je pakt ook even uit in de slaapkamer. Ik heb al heel wat slaapkamers mogen inrichten in verschillende huizen en vind het altijd een van de belangrijkste vertrekken van het huis. Hier kom je tot rust en hier breng je uiteindelijk de meeste uren van de dag door. 

 

 

Rust en reinheid

Ik houd van een opgeruimde slaapkamer die rust uitstraalt. Voor mij betekent dat crispy wit bedlinnen, geen tierelantijnen en vrolijke printjes. Schoon en helemaal wit staat het mooist, vind ik. Het is een groot oppervlak in je kamer, een dekbed, dus als dat bont is, maakt het je kamer meteen onrustig. Ik leg altijd een plaid aan het voeteneinde, daardoor is je bed meteen wat netter opgemaakt (zo’n dekbed bobbelt altijd zo snel) en daarmee kun je ook een accent in kleur aanbrengen. De plaid is bij mij wel in een kleur, maar het liefst ook zonder print. Wil je wel graag een print maar toch de rustige uitstraling bewaren, kies dan voor een ruit.

 

 

Het kussenmenu

Er zijn hotels waar je een kussenmenu hebt waar je uit kunt kiezen. Ik vind dat je minimaal vier kussens op je bed moet hebben. Twee slaapkussens en twee voor de sier. Zes kussens staat nog rijker. Het maakt een groot verschil als je ze echt even opschud en ze netjes recht neerzet. 

 

Extraatje

Natuurlijk loop je even ‘that extra mile’ voor je gasten. Daarom leg ik een papieren geurzakje onder de dekens zodat ze in een lekker ruikend bedje stappen. 

 

 

Show off

Wil je je echt uitsloven en hotelletje spelen dan zet je aan beide kanten van het bed een mooi flesje water (Marie-Stella-Maris is heel fotogeniek en lekker) en een mooi glas. Je kunt de handdoeken netjes opgevouwen aan het voeteneind van het bed leggen met een mooi stuk zeep erop, en als je echt ontzettend de Martha Stewart wilt uithangen kun je bijvoorbeeld op een krijtbordje iets gezelligs schrijven. 

 

 

Nog een tip

Houd je van die heerlijke, frisse, net-gewassen-geur? Ga naar wasparfum.nl en koop daar het Acqua Marina wasparfum. Een paar druppeltjes toevoegen in het wasverzachtervakje en het ruíkt allemaal lekker. Die gasten van jou komen sowieso volgend jaar weer. 

 

Gelukkig nieuwjaar! 

 

 

Judith de Klijn is interieurstyliste. Vroeger presenteerde ze met Jan des Bouvrie TV Woonmagazine, nu adviseert ze mensen bij het inrichten en restylen van hun huis. Op Franska.nl vertelt Judith je elke week hoe je je huis nog gezelliger kunt maken. Meer Judith? Volg haar op @judithdeklijn of mail haar op info@judithdeklijn.nl