Of we de borsten van Eva Jinek even met rust kunnen laten 

 

Omdat jouw 2019 vast net zo druk was als het onze en je misschien wel een stukje gemist hebt: dit is één van onze topscorers van het jaar. Om nog even lekker in te duiken.

 

‘Eva, calm your tits please’, het stond er serieus. Op Twitter waren de borsten van Eva gisteravond blijkbaar een dankbaar onderwerp. Ik vind hier zóveel van, dat ik eigenlijk niet weet waar ik moet beginnen en er een beetje van begin te sputteren. Tot ik precies de juiste plaats bedacht: bij Eva’s decolleté. 

 

We kunnen Eva standaard betrappen op een jasje met daaronder een top, om het oneerbiedig maar even haar uniform te noemen. Alleen dit uniform maakt dingen los bij de lieve kijkbuiskinders. Want: ze raken afgeleid van de serieuzere zaken des levens door Eva’s borsten. Ik zat gisteren nogal in het laatste seizoen van Homeland, dus om te checken hoe afleidend de vriendinnen van Eva precies waren keek ik de uitzending even voor ons terug.

 

Peter R. de Vries schoof aan om een moord toe te lichten, minister Van Nieuwenhuizen heeft het over de allesverwoestende droogte in de Achterhoek (?) en Man Bijt Hond komt terug (hoe gezellig). Ik zat met open mond te luisteren naar journalist Huib Modderpoel die vertelde wat er voor pieken af te lezen zijn in het verbruik van mijn iPhone, echt: dat smoesje van een lege batterij kunnen we nooit meer bezigen. In ieder geval niet als je verdachte bent in een onderzoek. Ik moest mezelf na vijf minuten zelfs toespreken dat ik bij het volgende shot echt even op Eva’s borsten moest letten, want ik vergat ze zowaar en daar ging de drukte toch uiteindelijk om. Haar borsten waren nog nét niet trending op Twitter, dus het moest vast zicht tot aan de navel zijn. Als ze überhaupt al iets aangetrokken had. 

 

En toen zag ik het, ze, haar. En weet je wát ik zag? Een vrouw met borsten, jongens en meisjes. Een vrouw met een decolleté, dames en heren. Mijn god, wat een vertrutting, wat een frigide gedoe, wat een bemoeizucht. Een. Vrouw. Heeft. Borsten. Eva Jinek heeft borsten. Welkom in 2019. En kan je het niet aan? Kom dan maar weer een keer terug als je het hoofdstuk anatomie van de mens opnieuw hebt gelezen. Gut oh gut, ze heeft borsten. 

 

Eva, laat je tits vooral niet kalmeren. Amen. 
 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans