De coronalockdown was natuurlijk waardeloos, maar nu de wereld steeds verder opengaat houd ik mijn nieuwe liefde voor wandelen erin.

 

 

 

In de buurt heb ik alle paadjes wel gezien, dus wordt het tijd voor wat nieuws. Zo ontdekte ik dat de NS (van de treinen) samen met Stichting Wandelnet wel 45 heel bijzondere wandelingen heeft bedacht. Op de site van de NS wandelen vind je de mooiste routes van station naar station. Het is eigenlijk heel simpel: je koopt een kaartje voor de trein, stapt uit op een station naar keuze en daar begint je wandeling. Op de site vind je bij iedere wandeling een beschrijving met leuke informatie over wat je onderweg allemaal te zien krijgt. En, ook heel handig, je kunt meteen een kaartje of GPX-file van de route downloaden.

 

Houd je van de Zeeuwse Rivièra of de weidse uiterwaarden? Of zoek je de combinatie van rust en reuring? Doe dan een dagje stad en land in Dordrecht. Met de boemeltrein ga je naar station Dordrecht Stadspolders waarvandaan de wandeling je brengt naar een van de leukste historische steden van Zuid-Holland. Daar waar het water altijd dichtbij is met de Merwede, de Oude Maas en de Noord. Er is zoveel te zien dat je voor je er erg in hebt al 10 kilometer in de benen hebt zitten.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Henrike Bunk (@henrikebunk)

 

Ben je meer van de idyllische landweggetjes? Neem dan de intercity naar Maastricht. Vanuit het station loop je zo richting de Sint Pietersberg en het Limburgse heuvellandschap. Op de terugweg kun je nog even op het Vrijthof op een terrasje ploffen voor een lekker drankje. Of je doet een stukje van het Pelgrimspad en Pieterpad. Je mag zelfs je hond (mits aangelijnd) meenemen.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Annemiek (@annemiek_it_is)

 

Ga je met een groepje? Dan heb ik nog een goede tip voor jullie. Als je een groepsticket koopt, dan reis je in de daluren maar voor €8 per persoon. Gezellig en goedkoop dus! Wanneer gaan we?

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit