Puur plezier

 

Lisette: ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te leren. Het is zo inspirerend. Dus ging ik op een ochtend naar IJburg voor een bijzonder leuke cursus. En nu ben ik ‘uked’.

 

Ik moet ineens zo lachen om de omschrijving hieronder, bij mijn naam. (…) in opleiding tot rebalancer, moeder en grootmoeder.’ Het klopt eigenlijk wel, ik ben ook nog steeds in opleiding tot moeder en tot grootmoeder, ik heb het diploma nog niet. Zo heb ik ook geen diploma singer-songwriter, noch een diploma voor schrijfster. Ooit had ik last van het Imposter’s Syndrome – ‘ik doe net of ik journalist ben, maar op een dag zal de wereld ontdekken dat ik nooit naar de School voor de Journalistiek ben geweest’ – maar daar begin ik niet meer aan, dat syndroom, want dan kan ik wel aan de gang blijven: ik heb nauwelijks diploma’s. Alleen schooldiploma’s en mijn zwemdiploma A.

 

En de coach-opleiding natuurlijk, ik ben wel echt coach, maar ja dat is geen beschermde titel.

Verder ben ik permanent in opleiding.

 

Net als zoveel vrouwen van mijn leeftijd. Wij bevolken de volwassenenopleidingen, de workshops, de cursussen, de lezingen. Hier en daar zie je weleens een man, maar waar je ook komt, zijn mannen in de minderheid. Hoeven die niets meer te leren?

 

Het is natuurlijk typisch vrouwelijk om te denken dat je nog veel moet leren voor je volwaardig kunt meedoen. Maar dat is toch niet de reden waarom ik nog steeds zo actief in de schoolbanken zit. Ik ben daar gewoon omdat het zo leuk is! Zo inspirerend, vernieuwend, verfrissend, denkraam-verruimend, wereldvergrotend.

 

Zo heb ik laatst weer uitbundig genoten van een basisworkshop Ukelele, gegeven door Liselotte Goed en Barbara Tammes. In een ochtend leer je twee liedjes begeleiden op de ukelele, ook als je nog nooit een noot gespeeld hebt.

 

 

Met z’n vijfentwintigen tegelijk akkoorden spelen op de ukelele, oh wat is dat fijn

 

De hele ochtend zat er een grote grijns op mijn gezicht van puur plezier. Met 23 deelnemers (drie mannen, zowaar) waren we, in een hippe strandtent, Blijburg op het strand van de Amsterdamse woonwijk IJburg – de rit erheen was al een minivakantie met een buitenlands gevoel. Met z’n vijfentwintigen tegelijk akkoorden spelen op de ukelele, oh wat is dat fijn! En wat klinkt dat leuk. En wat zingt Liselotte mooi en wat is Barbara geestig en creatief.

 

Al hun workshops zitten meteen vol zodra ze die aanbieden en dat begrijp ik maar al te goed. Ik ben ook ‘uked’, zoals ze dat noemen.

 

Warm aanbevolen. Niet alleen voor vrouwen.

 

 

Lisette Thooft noemt zichzelf ‘lijf- en schrijfcoach’. Ze schrijft al jaren voor vrouwenbladen en spirituele tijdschriften en is auteur van 17 boeken over persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is ze singer-songwriter, in opleiding tot rebalancer, moeder en grootmoeder.
www.lisettethooft.nl

 

witte-balk-met-bol-lisette