Lijst met dingen die ik NIET meer wil in 2021

 

 

Zo! In plaats van een lijst met goede voornemens, deel ik deze keer een lijst met zaken waar ik juist vanaf wil.

 

 

 

Met zaken die ik in 2021 liever niet meer tegenkom.

 
1.     Te lang wachten met doen! Het leek mij onlangs heel slim om de flessen met fris – die al veel te lang in de kast stonden omdat mijn verjaardag niet doorging als gevolg van dat stomme virus – naar de voedselbank te brengen voor Kerstmis. Maar helaas… hartstikke over datum al die flessen. Zonde toch?

 
2.     Door ouderen worden uitgehoond, omdat ik aan de kant ga! ‘We zijn niet besmettelijk’, roepen ze dan smalend. Maar daar doe ik het ook niet voor, hè?! Misschien ben ik wel besmettelijk voor u! Dus niet meer beledigd zijn, maar graag een beetje waardering voor het feit dat ik met mijn nieuwe schoenen (voor u dus) door het natte gras stap!

 
3.     Door jongeren worden uitgehoond, omdat ik aan de kant ga! Wat ze roepen kan ik vaak niet eens verstaan, maar voor de rest: zie bovenstaande.

 
4.     Moeten plassen als ik in de stad loop, omdat ik voor iemand medicijnen en verzorgingsmaterialen moet halen. En dat ik dan nergens meer een openbaar toilet kan vinden, maar ook nergens een kopje koffie (met toiletbeurt) kan scoren, omdat alle horecagelegenheden dicht zijn. Wat een drama! Want ik mis dus niet alleen de gezellige kant van de horeca, maar ook de praktische! Vanaf Covid-20, -21 en verder, de horecaondernemers dus graag in de vitale-beroepen-groep!

 
5.     Mijn boodschappenbriefje niet kunnen lezen in de supermarkt, omdat mijn bril is beslagen door mijn mondkapje. Grrrrr. Het draagt geenszins bij aan zo weinig mogelijk naar de supermarkt gaan (omdat ik van alles vergeet), en ook niet aan mijn anderhalve-meter-inschatting.  

 
6.     Mijn familie niet kunnen knuffelen bij vreugde of verdriet. Ik ben daar net zo klaar mee als jij bent! Toch heb ik er nooit over willen mopperen, omdat ik het ook wel weer logisch vond. Maar nu wil ik het toch graag 1x kwijt: IK WIL WEER KNUFFELEN!!… Zo! Dat is eruit!

 
7.     Mijn dochter in een rolstoel door corona, terwijl haar leeftijdsgenoten illegale feesten organiseren. Ik kan het wel uitschreeuwen als ik dat zie. Maar ik weet hoe risicovol zingen en schreeuwen is, dus ik doe het maar niet.

 
En dan van een heel andere orde, maar nu ik toch bezig ben:

 
8.     Journalisten die omwille van de kijkcijfers goede tips uitdelen aan foute figuren. Waarom laat je zien hoe het inbrekers lukt om ergens binnen te komen? Waarom leg je uit hoe je aan wapens, nepspullen en drugs kunt komen, en laat je zien hoe je een kind kunt scoren om het te misbruiken, of een account kunt hacken om er schade mee aan te richten? De normale mens boeit het niet, en de dummies breng je ermee op ideeën! STOPPEN DUS!! Deel het met de politie, die dan vóóraf, in plaats van achteraf, aan het werk kan. Zó! Heb ik dat ook een keer gezegd!

 
9.     Mensen die anderen vertellen wie ze NIET mogen liefhebben. En dit behoeft verder geen enkele uitleg, lijkt me. 

 
10.  Mensen die anderen vertellen wie ze moeten doden. Stilte…

 
11.  Mensen die überhaupt aan anderen vertellen wat ze wel (en niet) mogen doen, denken, voelen, weten, zeggen, proberen, enzovoort.
 

12.  Nou ja… behalve dan in een lijstje met dingen die je niet meer wilt in 2021, natuurlijk.

 
En dan rest mij nog een laatste wens!

 
13.  Jou morgen een heel fijne avond, en een goede gezondheid voor 2021 wensen. En verder zal ik mijn mond maar weer houden.
 

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke