Life must go on…

 

Wie het nieuws een beetje gevolgd heeft de afgelopen dagen heeft het niet kunnen missen: de overstroming in Venetië.

 

Het is ook niet zomaar een overstroming, nee, het is de ergste van het laatste decennium, met water dat een hoogte van 1.56 meter bereikte. Inwoners en toeristen doen hun best om de weg te vinden door de stad. Verschillende toeristische attracties werden gesloten, terwijl de stad er nog steeds alles aan doet om de overstroming tegen te gaan.

 

Je hebt de foto’s vast al gezien. Mensen die zichzelf met hoge laarzen aan door de overstroomde straten heen waden. Maar het filmpje hieronder laat het nóg beter zien. En stiekem vind ik het ook nog wel een beetje grappig ook. Want wat goed dat dit restaurant gewoon doorgaat met de normale gang van dagelijkse zaken. Hup, iedereen een goed paar laarzen aan, schort om, en hard aan de bak. En al die mensen die gewoon ongestoord zitten te genieten van hun eten terwijl ze tot aan hun knieën in het water zitten. Heel grappig.

 

Life must go on, dat zal hun motto wel zijn. En zo is het maar net. Wel hoop ik natuurlijk voor iedereen daar dat de overstroming snel opgelost wordt en ze allemaal snel weer helemaal veilig zijn.

Door: Danique van Leeuwenstijn