Lieve Linda,

 

Lang geleden was het. Ik ging met mijn man mee naar de uitreiking van de Omroepman van het Jaar.

 

 

 

 

Lieve Linda,

 

Je bent 60 geworden. 60! Ik weet nog dat je 50 werd en een heel magazine maakte over vrouwen die 50 waren en die er allemaal zeldzaam goed uitzagen. Ik ben 10 jaar later op de wereld gekomen dan jij en dan is het heerlijk om vrouwen als jij als voorbeeld te hebben. Van die zo-kan-het-ook-vrouwen. Vrouwen die hard werken, een groot hart hebben, eerlijk, kwetsbaar en sterk zijn. En grappig.

 

Er zijn van die momenten in je leven waar je, als je eraan terugdenkt, nog steeds blij van kan worden. Zo was mijn eerste ontmoeting met jou.

 

Lang geleden was het. Ik ging met mijn man mee naar de uitreiking van de Omroepman van het Jaar waar wij aan tafel zaten bij de winnaar van dat jaar; Matthijs van Nieuwkerk. Matthijs stelde onze tafel voor aan de rest van het gezelschap. En de rest van het gezelschap, dat waren alle winnaars van deze prijs van voorgaande jaren. John de Mol, Peter R. de Vries, Frits Barend. Als er een bom op dat tentje op het terrein van de Westergasfabriek was gevallen die avond, was er daarna weinig leuks meer te zien geweest op tv. Afijn. Ik was daar ontzettend en alleen aanwezig als de vrouw van maar kreeg wel een introductie. Ineens hoorde ik achter me: May-Britt? May-Britt Mobach? Van Marie Claire? Dat jij daar achter me zat en mijn naam wist en wist wat ik deed, was een soort achtste wereldwonder. Waarschijnlijk gelijk aan dat Oprah Winfrey op jou zou afstappen om een selfie met je te mogen maken. Na de speeches hebben we samen gekletst over het bladenvak en allerlei andere zaken en later heb ik je, zo leuk en bijzonder, vaker mogen ontmoeten.

 

Er zijn van die “beroemde” mensen waarvan je zeker weet dat het zal klikken als je ze in het echt zal ontmoeten en jij bent daar een van.

 

Lieve Linda, het leven heeft je in de zon gezet (kijk naar je mooie kinderen, de bijzondere relatie met de vader van je kinderen, alle mensen die voor je werken en die je zo trouw zijn, dat prachtige blad, de series die je maakte, de films) en heeft je ook stevige orkanen gestuurd. Maar you are still standing en ik hoop zelfs better than you ever did.

 

Gefeliciteerd en heel veel liefs,

May

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach