Is het beter om in één keer veel water te drinken of steeds kleine slokjes?

 

Kun je beter in een keer een gigantisch glas water opdrinken om jezelf te hydrateren of zijn de hele dag door kleine slokjes drinken beter?

 

 

 

 

Het antwoord is simpel en duidelijk: je kunt beter bingedrinken. Oftewel: drink in één grote teug al je water op. Elke keer dat je namelijk een slok neemt, of het nu uit je drinkbeker of je glas is, komen er bacteriën bij. Je lichaam heeft tijd en energie nodig om die bacteriën tegen te gaan. Heus niet dat je er ziek van wordt, maar wel goed om te weten. En ergens klinkt het ook wel logisch: je hebt elke keer dat je drinkt toch een soort viezigheid, ook in je mond. Om jezelf weer schoon te krijgen is je lichaam aan het werk. Drink je alles in één keer uit die fles op, dan heb je dus maar één keer die viezigheid binnengekregen, terwijl je wel veel water hebt gedronken.

 

Wat is het meeste wat je kunt drinken? De nieren kunnen ongeveer 0,7 tot 1 liter water per uur verwerken. Als je meer drinkt, dan wordt de zoutbalans verstoord en kunnen je hersencellen uitzetten. Iehl, het idee alleen al. Dus drink zeker niet meer dan dat, nooit niet. Het liefst ook gewoon wat minder. Een groot glas is ook heus genoeg, hoor, voor de hydratatie, maar niet elk uur een kleine slok dus. Weet je dat ook weer.

 

Door: Redactie Amayzine.com