Lieve ik, ….

 

Stel, je mag advies geven aan je jongere zelf. Wat zou dat dan zijn? En, hoe zou je leven er nu uitzien als je die adviezen opgevolgd had? Hetzelfde of misschien anders…

 

 

Michelle Obama vertelde aan zichzelf: stop met bang zijn. “Als ik terugkijk op mijn schooltijd grijpt me dat nog steeds aan – hoeveel momenten ik niet vastzat in mijn eigen gemaakte valstrik van angsten en twijfels. Focus meer op leren dan op slagen – in plaats van doen alsof je iets begrijp, steek je hand op en stel een vraag. Je bent een slimme meid, en de kans is groot dat wanneer jij het niet snapt, andere studenten ook vragen hebben. 
Durf te falen, en dan heb ik het niet over kleine foutjes hier en daar, maar grote, verblindende, onzeker makende fouten. Begrijp dat niemand, vooral succesvolle mensen, gemakkelijk van succes naar succes vliegen. Grote mensen gaan op hun muil. Op die manier leren ze zoveel en groeien ze en worden ze interessante en wijze personen. In het kort, stop met het proberen om iemand te worden die indruk maakt op anderen, en focus op het zijn en worden van je ontplooide en oprechte zelf.”

 

Een staande ovatie voor de voormalig first lady, want stiekem hadden we dat allemaal graag willen horen toen we nog wat jonger waren. Toch? Onze collega’s van Glamour schreven niet alleen over Michelle, maar over nog twee intelligente en sterke vrouwen, die advies geven aan hun jongere ik

 

En jij? Wat zou jij jongere zelf gezegd hebben? Misschien toch fijn om vanavond pen en papier erbij te pakken.

 

 

 

Meagan Suares is de nieuwste aanwinst bij Franska.nl. Het lachebekkie studeert Media, informatie en communicatie, en zwijmelt weg bij elke romcom die ze ziet. O ja, ze kletst de oren van je kop en is gek op unicorns. En roze.