Lieve Franska 

 

Eindelijk de tijd om je tuin nog mooier te maken dan Dries Van Noten, al ben ik wel een beetje verdrietig dat jij als kapitein het schip gaat verlaten.

 

Anita: ‘Geen idee of je het je nog herinnert, lieve Franska, maar ooit in de jaren ’90 hebben we samen mee gedaan aan een ‘soort van’ kookwedstrijd. Jij was hoofdredacteur van Tip en ik chef mode en lifestyle bij Viva. Je viel me direct op omdat je vrolijk was, grappige quotes had en tegen iedereen aardig was, wedstrijd of geen wedstrijd. Zo door de jaren heen kwamen we elkaar af en toe tegen, tot we een paar jaar geleden op een feestje aan de praat raakten en allebei plannen hadden om iets nieuws op te zetten.

 

We maakten een afspraak in Villa Augustus (superleuke plek trouwens) om te onderzoeken of we misschien samen konden werken, en wat maakten we leuke plannen. Als een soort Thelma en Louise (uit de film) zouden we reisreportages gaan schrijven, of anders zouden we zoals Trinny en Susannah (Engelse fashionista’s) we samen alle nieuwe kledingtrends testen, en natuurlijk zouden we de beste vriendinnen worden zoals Patsy en Edina (in Absolutely Fabulous) en heel veel gaan drinken (of was dat alleen in mijn beleving?). Vol enthousiasme kwam ik ‘s avonds thuis, want wat is het leuk brainstormen met jou! Een week later kreeg ik (supertoevallig) een droombaan aangeboden en heb ik met pijn in mijn hart afscheid genomen van jou en al die leuke wilde plannen die we bedacht hadden. Jij bent doorgegaan en misschien heb ik het nooit eerder gezegd, maar wat een bewondering heb ik voor je zoals je Franska.nl hebt neergezet. Natuurlijk weet ik dat je een vakvrouw bent, maar wat isFranska.nl een heerlijke website waarbij altijd wat te lezen en te zien valt, je ongemerkt altijd van al het nieuws op de hoogte bent en waar je gelijkgestemde vrouwen (soort van vriendinnen) tegenkomt. Mijn droombaan bleek helemaal niet zo leuk als gedacht en zo ben ik toch nog als beautyblogger en -vlogger bij Franska.nl terechtgekomen.

 

Jij gaat genieten van je rust, ‘mindfulness’ niets doen, als je dat kan tenminste. Gelukkig zien we je nog elke week op Franska.nlen ik denk dat je tuin binnenkort mooier is dan die van Dries Van Noten (of is ‘ie dat al?), je eindeloos lang op vakantie gaat naar Italië en misschien wel alle Netflix-series achter elkaar gaat kijken. Lieve Franska, ik wens je veel momenten van ‘mindfulness’ niets doen toe en mocht je je ooit gaan vervelen, laten we dan alsnog samen lipsticks gaan testen, of gaan drinken zoals Patsy en Edina.

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars