Licor 43 bonbons zijn zo lekker

 

Met Licor 43 en chocolade ben je helemaal voor een heerlijk avondje

 

 

Licor 43 en chocolaterie Puur Gelukkig ontwikkelden samen dit recept voor de lekkerste feestelijke sinterklaas- en kerstballetjes. Laten we meteen beginnen. Het is namelijk bijna pakjesavond en dan mogen deze bonbons niet ontbreken.

 

Dit heb je nodig

  • 35 g slagroom (ongezoet)
  • 35 g roomboter
  • 240 g chocolade + 100 g voor buitenkant
  • 40 ml Licor 43
  • 3 el suiker
  • Poedersuiker en cacaopoeder of gemalen koffie

 

 

Zo maak je het

De vulling

Kook de ongezoete slagroom samen met 3 eetlepels suiker en laat het geheel afkoelen tot ca. 30 graden. Smelt daarna 240 gram van jouw favoriete chocolade (puur, melk of wit) au bain marie tot ca. 30 graden – pas op, niet laten koken! Meng de room door de gesmolten chocolade en roer tot er een gladde massa ontstaat. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is en roer deze ook door het chocolademengsel. Giet als laatste een scheutje (40 ml) Licor 43 Original, Baristo of Orochata door het geheel. Voilá, de basis van je truffels is daar.

 

Laat hem gedurende 24 uur opstijven in een lage ovenschaal bekleed met bakpapier en snijd de basis daarna in blokjes van 1 à 2 cm.

 
Truffel
Rol voorzichtig kleine balletjes van de basisblokjes en smelt ondertussen 100 gram chocolade naar keuze au bain marie tot ongeveer 20 graden. Dompel de balletjes met behulp van een vork in de gesmolten chocolade. Meng in een schaaltje wat poedersuiker met cacaopoeder of gemalen koffie en rol de balletjes, nog warm van de gesmolten chocolade, erdoorheen.
 

 

Recept: Puur geluk  Beeld: Delphine Chevalier (Chevalier studio)

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares