Grachtenpandtuinen spotten, op koopjesjacht of bootje varen: het is weer een overvolle mooie week.

 

 

Zaterdag 17 juni

In het derde weekend van juni kun je ontdekken wat voor prachtig groen er schuilgaat achter grachtenpanden in Amsterdam. Tijdens de Open Tuinen Dagen kun je – op de Heren-, Keizers- en Prinsengracht – 25 tuinen bekijken in een centraal thema. Je kijkt je ogen uit: zoveel groen in het hart van de stad! (En je loopt natuurlijk via het huis naar de tuin, dus ook binnen kun je lekker gluren.)

Open Tuin Dagen Amsterdam 

 

 

Zondag 18 juni

Ben je er al eens geweest, op het Houtfestival in Haarlem? Hier vind je een mix aan muzikanten en artiesten die van heinde en verre hun kunsten vertonen. Wereldmuziek bijvoorbeeld uit Ethiopië (met een westerse twist) hoor je op een van de podia, en er is ook een familietent. En kijk (en ruik en proef) ook eens op de uitgebreide markt.

Hout Festival Haarlem 

 

 

Maandag 19 juni

Het Amsterdam Museum is the place to be voor een heuse Puck & Hans-tentoonstelling ‘Puck & Hans. Je kent het toch nog, dat iconische Nederlandse modeduo? In de jaren zeventig tot negentig verdienden Puck en Hans hun sporen met kledingstukken vol exclusieve materialen, kwaliteit en speelsheid. Ook zijn er deze zomer Puck & Hans-modeshows op bijzondere locaties, als Artis en het Westergas-terrein.

Puck & Hans – couture locale 

 

 

Dinsdag 20 juni

Als er in de trailer van een film ‘adembenemend’ en ‘buitengewoon’ wordt gezegd, neem je dat vaak met een korreltje zout. Maar dit bijzondere verhaal van de dertienjarig Aishophan, die iets doet wat nooit eerder een meisje deed, is een echte must-see. Het gaat om het jagen met een adelaar, wat bij de traditionele Kazachen een mannenaangelegenheid is. Aisholpan en haar vader adopteren samen een arend. Zal ze erin slagen om de tradities te doorbreken en aanvaard te worden door de ouderen van haar dorp?

Film: The Eagle Huntress

 

 

Donderdag 22 juni

Ruim 125 ontwerpers en high-end-winkeliers openen de deuren van hun voorraadkasten. Vier dagen lang kun je door heel Arnhem terecht voor kleding, sieraden, tassen en accessoires van top-ontwerpers. En dat voor mooie prijzen. O ja, ook stoffen, fournituren, samples en prototypes zijn in de uitverkoop. Shop ze!

Arnhemse stockdagen 

 

 

Vrijdag 23 juni

Tijdens Sail staat alles in Den Helder in het teken van water, zeilen en varen. Je ziet de mooiste tallships, er klinkt muziek en je kunt ook zelf een rondvaart maken. Tijdens deze dagen opent bovendien de Koninklijke Marine haar deuren voor het publiek. Daarbij kun je marineschepen bezoeken, en zijn er spectaculaire demonstraties. Kortom, voor het hele gezin een perfect dagje uit.

Sail Den Helder