Leuks met eieren

Willemijn: Heb je ook nog zo veel eieren over van Pasen? Ik heb ze gecombineerd met bloemen. Beetje nagenieten van de vrije dagen.

 

 

 

Ik ben gek op eieren, of het nou Pasen is of niet. En ik had er nogal wat over, dus dacht: daar ga ik iets decoratiefs van maken! Heb je alle eieren opgegeten, dan kun je ook witte eieren kopen bij Intratuin. Ze zijn al uitgeblazen en makkelijk te verwerken. De bloemen in dit ‘centerpiece’ zijn ranonkel- en anemoonsoorten. Met het puntige blad zijn ranonkels, licht roze en licht rood, een relatief nieuwe soort uit Japan: Ranonkel Butterfly ‘Ariadne’. Ze zijn zeer teer en hebben een parelmoeren zweem over hun blaadjes. Omdat ze zo mooi zwiepen en buigen vind ik het leuk er ook een mooie lange knop tussen te zetten. Die geeft het geheel wat schwung, zodat niet alles even hoog in de eieren gestoken zit. In boeketten is een scabiosa hier ook heel goed geschikt voor. Zo wordt het niet stijfjes.   

 

Nodig:

  • Diep bord of schaal
  • Mos (Intratuin of bloemist)
  • Witte uitgeblazen eieren met gaatje (Intratuin)
  • Diverse voorjaarsbloemen (ranonkels en anemonen)
  • Schaar
  • Rijst

 

DIY:

Zoek of koop een mooie schaal of diep bord. Leg daar stukken mos in, een beetje op verschillende hoogten, zodat de eieren er echt in en tussen kunnen liggen. Knip de opening van de eierschalen groter, een barstje hier of daar maakt het nog echter. Giet in elk ei wat rijst en water. Door het gewicht van de rijst blijft het ei zo recht of schuin liggen als je wil en valt hij niet om wanneer je er een bloem in steekt. Maak met de verschillende bloemen een leuke compositie. De ene wat langer, de andere steel wat korter, met het kopje naar rechts, de buurbloem naar links, enzovoort. Ook de knoppen van de bloem zijn een leuke toevoeging. Een liggend ei zonder bloem op zijn kant geeft nog wat afwisseling in je schaal. Nonchalant is wederom het toverwoord. Fijne na-Pasen!

 

Nonchalant is het toverwoord!

 

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen. 

Portret: Marloes Bosch.