Lekkere balletjes voor zondagmiddag

 

Mozzarella heb je in veel soorten en kwaliteiten. Van een stuiterende rubber-achtige bal tot de joekelgrote burrata uit Puglia. Ik had het er met m’n Toscaanse vriendin Catarina over en die vindt hem niet lekker, die burrata. Ze is zo 200% Toscaans, dat ze echt alleen maar alles uit Toscane lekker vindt. En dan nog het liefst uit haar eigen regio. Ik nam een keer verse tortellini voor haar mee uit Reggio Emilia. Volgens mij sloeg dat niet bepaald aan, maar ik durfde het verder niet te vragen. Volgende keer maar weer gewoon een lekkere handcrème ofzo.

 

Wacht, dwaal ik weer af. Ik had het over mozzarella

 
Die top-pizza-tent in Rome HIER EEN LINK NAAR MIJN DOLCE VITA OVER ROME VAN DONDERDAG 26-1 waar ik het gisteren over had, serveert ook die lekkere ‘suppli al telefono’. Met mozzarella gevulde risottoballetjes. Ik heb het recept van hun suppli niet gevraagd, maar zelf maak ik zoiets, al zijn ze bij mij plat. Als ze rond zijn heten ze arancini. Even in het kort hoe je het doet. Als je een uitgebreider recept ergens van wilt, dan hoor ik het wel. Komt-ie:

  • Je maakt ruim van tevoren saffraan-risotto en laat die afkoelen
  • Pak steeds een hele volle soeplepel risotto in je hand
  • Doe een stukje mozzarella in het midden en rol het balletje dicht
  • Maak het balletje plat, in de vorm van een bamihapje ;-)
  • Laat ze tot gebruik in de koelkast staan
  • Vlak voordat je ze opeet bak je ze goudbruin in een dikke laag lekkere olie
  • Tegen die tijd is de mozzarella ook gesmolten
  • Even uit laten lekken op keukenpapier
  • En dan snel opeten!

 

Eet smakelijk!

 

PS:
En die burrata? Als je hem te pakken krijgt lekker eten met tomaten en basilicum.

 

 

 Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy