Lekker ouderwets puzzelen?

 

Nee hoor, een stuk serieuzer ineens. En het officiële werk gaat bijna weer beginnen…

 

Weg Ipad, weg Iphone, weg laptop, maar gezellig legpuzzelen met z’n vieren. Lekker op je gemak. Geen stress. Alhoewel? Je strijdt ineens als team tegen andere teams. De puzzelstukjes duizelen voor je ogen, maar je moet en zal natuurlijk winnen. Want het NK legpuzzelen is weer begonnen. Geen tijd te verliezen dus. Dit betekent volle focus en snel alle stukjes op de juiste plek. 

 

Na zes voorrondes te hebben gestreden, zullen nu de beste 28 teams zaterdag hun uiterste best doen om de titel NK legpuzzelen te bemachtigen. Dit kampioenschap vindt plaats in Restaurant Wagenaar in Roelofarendsveen. De bedoeling is dat je zo snel mogelijk met je team een puzzel van wel zo’n duizend puzzelstukjes in elkaar zet. Pittig!

 

In 2010 begon het als een geintje in een bar. Er deden toen twintig teams van vier personen mee. Dat is nu wel anders. In 2017 was het evenement ontwikkeld tot het NK legpuzzelen. Dit jaar doen er 246 teams mee en daarmee dus bijna duizend deelnemers. Echt heel serieus puzzelen dus. 

 

Helaas is het nu voor supporters niet meer mogelijk om tussen de tafeltjes door te lopen. In het restaurant zijn er wel nog twee gedeeltes gereserveerd voor publiek. Vanaf hier kan je ook nog meegenieten. Er kunnen in totaal honderd personen binnen worden gelaten. Want ja, vol is vol. 

 

Je kan je alweer bijna gaan inschrijven voor de volgende wedstrijd in 2019. NK legpuzzelen, misschien wat voor jou? 

 

 

Door redactie Franska.nl