Spring rolls!

Handig voor als je nog groenterestjes over hebt.

 

 

Culinair specialist en tv-kok Carola de Kanter: Spring rolls maken is niet moeilijk. Ze zijn gemakkelijk voor te bereiden, zien er mooi uit en je kunt er al je groenterestjes in gebruiken. In dit gerechtje zijn een aantal producten uit de toko verwerkt. Kimchi (gefermenteerde Chinese kool) zag ik daar ooit, ik kende de smaak nog niet. Het is heerlijk, bevat heel veel umami en is ook nog eens goed voor je.

 

Voorbereiding 5 minuten

Bereiding 20 minuten

 
Dit heb je nodig

  • 2 gewone komkommers of 5 kleine
  • 2 biologische eieren
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamzaad
  • 1 tl sesamolie
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • zout en peper
  • 1 avocado
  • sap van 2 limoenen
  • 1 el wasabi
  • 100 ml mayonaise
  • 3 el nam pla (vissaus)
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • 1 druppel sesamolie
  • 12-16 vierkante rijstvellen
  • klein bosje koriander
  • 115 g kimchi
  • 1 el zwarte sesamzaad
  • 2 vierkante rijstvellen, gefrituurd
  • 8 sprietjes bieslook, ter garnering

 
Zo maak je het

Snijd de ongeschilde komkommers in plakken en snijd de plakken in drie reepjes.

 

Klop de eieren los met sojasaus, sesamzaad, sesamolie en lente-ui en bak een omelet. Breng op smaak met zout en peper. Laat de omelet afkoelen, rol hem op en snijd hem in repen. Snijd de avocado in reepjes en besprenkel die met een deel van het limoensap.

 

Meng de wasabi met de mayonaise.

 

Maak een chilidip van de nam pla, het limoensap, de rode peper en de sesamolie.

 

Week de vierkante rijstvellen in lauwwarm water. Beleg ze met de komkommerplakjes, reepjes omelet, reepjes avocado, 

 

f15_culi_1004_ap

 

een takje koriander en reepjes kimchi en vouw ze op tot loempia’s. Halveer ze en leg ze op een bord.

 

Garneer met de wasabimayonaise, chilidip, zwarte sesamzaadjes en gefrituurde rijstvellen.

 

Heb je komkommer over, snijd deze dan julienne en leg er wat naast.

 

Steek tenslotte de bieslook in de spring rolls.

 

Frituren

Rijstvellen frituur je in een laagje neutrale olie, bijvoorbeeld rijstolie, en laat je uitlekken op keukenpapier.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

f15_culi_japan_0804_ap2

 

Leafs, vegetarische seizoensgerechten uit de moestuin – Carola de Kanter –
ISBN 9789461431622 – €29,95 – bestellen kan hier: