Dit heb je nodig
voor 6 personen
- Boter om de schaal in te vetten
- 2 knoflookteentjes, gesnipperd
- 1 tl gedroogde basilicum
- 1 tl gedroogde oregano
- Snufje zout en peper
- 32 g bloem
- 20 gram boter
- 500 ml melk
- 500 ml groentebouillon
- 250 g mozzarella
- 250 g Parmezaanse kaas
- 2 pakjes bevroren spinazie
- 500 g ricotta
- Een pak lasagnebladen
- 85 g prosciutto
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de lasagnaschaal in.
Smelt de boter in een pan. Voeg de knoflook, basilicum, oregano, zout en peper toe en pruttel gedurende 30 seconden. Voeg de bloem toe, roer goed en laat nog een minuut doorpruttelen. Giet langzaam de melk en bouillon in de pan en blijf goed roeren.
Haal van het fornuis en voeg de mozzarella en de helft van de Parmezaanse kaas toe. Blijf roeren tot de kaas volledig gesmolten is. Zet de kaassaus aan de kant.
Doe de spinazie en ricotta in een grote kom en mix goed door elkaar.
Doe 1/4 van de kaassaus in de schaal. Leg 3-4 lasagnebladen erop. Spreid daarop dan de helft van de ricottamix en doe daar 1/4 van de kaassaus overheen. Leg nog een keer 3-4 lasagnebladen erop en giet de rest van de ricottamix en weer 1/4 van de kaassaus eroverheen. Voor de laatste keer leg je dan 3-4 lasagnebladen erop en giet je dan de rest van de kaassaus erover. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover en de rest van de prosciutto.
Bak gedurende 45 minuten of houd de tijd aan die op de verpakking van de lasagne staat. Laat nog even staan en snijd dan aan.